Anklager: Par blev skudt mens de lå ned

Anklagemyndigheden mener, at parret fra Tusindårsskoven blev skudt, mens de lå ned.

Der tegner sig mere og mere et billede at en kynisk og brutal likvidering i sagen om dobbeltdrabet i Tusindårsskoven i Odense sidste år.

Ifølge anklageren, vicestatsadvokat Claus Guldbrand, har politiet fundet flere projektiler under parret. Det tyder på, at der er blevet skudt på dem, efter at de var væltet omkuld af de første skud.

Tirsdag vidner den statsobducent, som stod for obduktionen af Bjarne Johansen og Heidi Nielsen, der blev dræbt i en byge af skud fra en maskinpistol, i sagen mod den 38-årige VS, der er tiltalt for dobbeltdrabet.

Han kan fortælle, hvordan de begge er blevet ramt fra flere sider.

- Det hænger formentlig sammen med, at de har drejet rundt, mens der er blevet skudt på dem, fortæller han i retten.

Bjarne Johansen blev blandt andet ramt af et skud i halsen, som har været øjeblikkeligt dræbende, men flere af de i alt 13 skud, der ramte ham, har været dødelige.

Heidi Nielsen døde af forblødning, da pulsåren i hendes ene ben blev revet over.

- Hun har formentlig holdt sig oprejst og har nok været i live i nogle minutter efter, hun blev ramt, fortæller vicestatsobducenten.

Han kan ikke med sikkerhed sige, om der er skudt på dem, mens de lå ned.

- Tingene går meget hurtigt i sådan en situation. Nogle af skudsårene kunne tyde på, at de har ligget ned, men det kan også være fordi, de var ved at falde, da de blev ramt, siger han i retten.

- Hvis der er fundet projektiler i jorden under dem, kunne det tyde på, at de lå ned, men det er ikke noget, jeg kan sige med sikkerhed, tilføjer han.

Oversigt

    Oversigt