I det fynske folks tjeneste

Fynsk beredskab klar til svineinfluenza

Beskyttelsesdragterne er fundet frem og isolationsstuerne på Odense Universitetshospital er klar. Hvis svineinfluenzaen kommer til Fyn, er beredskabet i top.

På Odense Universitetshospital er beredskabet klar, hvis svineinfluenzaen skulle komme til Fyn.

Den ledende overlæge på infektionmedicinsk afdeling på Odense Universitetshospital er blevet kaldt tilbage fra ferie for at sikre, at beredskabet er helt i top, hvis svineinfluenzaen skulle komme til Danmark. 

- Vi forventer ikke mange, men måske er der enkelte, der har været på ferie som skal tjekkes, siger Svend Stenvang Pedersen, ledende overlæge på infektionsmedicinsk afdeling på OUH til TV2/Fyn.

På hospitalet har de to såkaldte "slusestuer". Det er to isolationsstuer, som netop er beregnet til at behandle patienter med smitsomme infektionssygdomme. På hver stue er der plads til 2 patienter og begge stuer står klar, hvis det skulle blive nødvendigt.

Foreløbigt har tre danskere været til observation for svineinfluenza.

Ingen grund til bekymring

Svineinfluenzaen er en blanding af svine-, fugle- og menneskeinfluenza. Den smitter fra mennesker til mennesker, og derfor er der ingen grund til at være nervøs for at spise svinekød, fortæller overlæge Svend Stenvang Pedersen:

- Man kan sagtens spise sine frikadeller, siger han.

Influenzaen kan behandles med influenzamedicinen Tamiflu. Efter fugleinfluenzaen for et par år siden købte Danmark en stor beholdning Tamiflu. Derfor er Danmark godt forberedt, hvis en eventuel epidemi skulle komme til landet.