Han bliver beskyldt for at udskamme ærøbo: Her debatterer minister forslag om 30-timers arbejdsuge

Hans debatbog har gjort udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek (S) til en markant stemme i debatten om arbejdsmoral.

Hvis mange skruer ned for arbejdet, får velfærdsstaten svært ved at hænge sammen. 

Sådan lyder budskabet fra statsminister Mette Frederiksen og andre fremtrædende socialdemokrater, der derfor vil have os til at arbejde mere.

Den holdning deler ikke alle.

I den måling blandt fynboerne, som Megafon har lavet for TV 2 Fyn, svarer 37 procent, at de gerne ville arbejde mindre, end de gør i dag. 48 procent mener, deres arbejdstid er passende, mens kun 7 procent gerne vil arbejde mere. 

Over halvdelen af de spurgte fynboer mener ikke, at de har en samfundspligt til at arbejde fuld tid, hvis de har råd til at lade være. Helt præcist 55 procent.

Men er det en pligt over for velfærdssamfundet, at man bidrager med de arbejdstimer, man kan? Og hvem skal bestemme, hvor meget vi arbejder hver især?

Den debat har TV 2 Fyn taget på Christiansborg med en af debattens fremtrædende stemmer, udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek (S), og finansordfører Christina Sade Olumeko fra Alternativet, som ønsker en 30-timers arbejdsuge.

Se debatten i videoen ovenfor.

Kritiserer kendt ærøbo i sin bog

Debatten om vores arbejdsliv tog for alvor fart efter ærøboen Maj My Humaidans bog 'Ærømanifestet' om at mærke efter og stå af ræset, hvis det føles rigtigt. 

I sidste uge kom så debatbogen 'Arbejdets land' skrevet af den socialdemokratiske udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek.

Her omtaler ministeren Maj My Humaidan og hendes meningsfæller som 'velfærdssamfundets gratister':

"De almindelige, pligtopfyldende fynboer må altså nu også bære den dobbelte byrde, det er både at lægge øre til idealisternes evangelium om en mere ophøjet livsform og samtidig skulle arbejde hårdere for at lappe det hul, som velfærdssamfundets gratister efterlader."

Kaare Dybvads Beks betegnelse af Maj My Humaidan resulterede fredag morgen i en ophidset afslutning på en TV-debat mellem de to om danskernes arbejdsmoral. Da debatten i Go' Morgen på TV 2 skulle slutte, lød det fra Maj My Humaidan:

 - Helt ærligt, hvor er det vildt, det, du skriver om mig. Hvor er det en vild udskamning af et enkelt menneske. Af en borger. Som minister. Er du sinds...

Mere nåede seerne ikke at høre, før afslutningsmusik og tekster rullede over skærmen.

Derfor sætter vi fokus på fynboernes arbejdstid

En af de fynboer, der overvejer at gå ned i tid, er sosu-assistenten Bente Tønnesen fra Svendborg. Hun mener ikke, at politikerne skal diktere, hvor mange timer man skal arbejde.

Oversigt

    Oversigt