Mindre, men dyrere affaldsordning på OUH

Affaldshåndteringen på Odense Universitetshospital bliver ikke så omfattende, som oprindeligt planlagt. Ikke desto mindre kommer det til at koste skatteyderne flere penge end det oprindelige projekt.

-

Affaldshåndteringen på Odense Universitetshospital bliver ikke så omfattende, som oprindeligt planlagt. Ikke desto mindre kommer det til at koste skatteyderne flere penge end det oprindelige projekt.

Fyns amts sygehusudvalg ventes på tirsdag at beslutte en kraftig neddrosling af den ny affaldsterminal på Odense Universitetshospital. Bl.a. bliver forbrændingsanlægget, som aldrig har fungeret, droppet helt.

Alligevel må udvalget samtidig bevilge 12,9 millioner kroner ekstra til projektet. Dermed har det kostet skatteyderne i alt omkring 33 millioner kr.

Langt sejt - og dyrt - træk
Det hele begyndte med at OUHs gamle forbrændingsanlæg blev lukket for nogle år siden. Anlægget levede ikke op til miljøkravene.

Derpå lagde sygehuset planer for en helt ny affaldsterminal og et nyt håndteringssystem. Oprindelig var prisen sat til knap 13 millioner kroner.

Men helt fra starten har der været problemer, og amtet har allerede måtte bevilge ca. 10 millioner mere.

I juni var den gal igen. Hvis projektet skulle gennemføres. ville det koste yderligere 10 millioner kroner.

Det førte til en kraftig påtale fra sygehusudvalget til sygehusets ledelse. Og nu ender det hele med, at projektet drosles kraftigt ned.

Alligevel dyrere
Selvom projektet bliver mindre ambitiøst end det oprindelige, må amtet alligevel op med 12,9 millioner kroner ekstra. Altså godt to millioner mere end det stod klart i juni.

Det skyldes bl.a. at Arbejdstilsynets ny krav til indretning af affaldsindsamlingsstederne, og at Hygiejnekomitéen stiller krav om vask af transportvognene, som indsamlingen sker med.

Kun indsamling
Den ny model går ud på, at sygehusets affald indsamles i plastbeholdere og affaldssække. Den planlagte destruktion af risikoaffald droppes helt.

Almindeligt affald sendes fremover til forbrænding i Odense, mens risikoaffaldet sendes til forbrænding i Svendborg.

Formanden for amtets sygehusudvalg, Poul Erik Svendsen, Soc.dem., siger til TV 2/FYN, at hele sagen er blevet kørt for dårligt.

Det konservative medlem af sygehusudvalget, Pernille Weiss, siger, at sagen er blevet forkludret både politisk og administrativt, og at den ligger i klasse med den såkaldte Amanda-skandale.

Amanda-skandalen drejede sig om et nyt EDB-system til Arbejdsformidlingen, som også blev meget dyrt og ikke levede op til forventningerne.

Oversigt

    Oversigt