I det fynske folks tjeneste

Ministre holder pressemøde om regeringsindgreb

Statsministeren, undervisningsministeren og beskæftigelsesministeren informerer om indgreb torsdag formiddag.

På Rosengårdsskolen i Odense har lærerne demonstreret hver morgen siden lockouten. Men nu kan det være slut.

Fire uger med tomme folkeskoleklasser og lærere, der ikke kan passe deres arbejde, ser ud til at nærme sig en afslutning.

Efter vedholdende rygter skulle det nu være sikkert, at regeringen barsler med et indgreb i den verserende lærerkonflikt.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt, beskæftigelsesminister Mette Frederiksen og børne- og undervisningsminister Christine Antorini afholder i hvert fald pressemøde torsdag klokken 10.00 i Statsministeriets Spejlsal, oplyser Statsministeriet.

Klokken otte mødtes regeringens ministre i Statsministeriet med regeringsindgrebet på dagsordenen.

Mødets indhold bekræftede økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) på vej ind i Statsministeriet.

- Hvad tror I selv, det handler om, sagde hun til de fremmødte journalister til spørgsmålet om, hvad mødet handlede om.

Hun ville dog ikke ud med detaljer om indgrebets indhold.

- Jeg kan ikke fortælle noget om det, men der bliver et pressemøde senere, når der har været ministermøde og når grupperne har mødtes, lyder det fra Margrethe Vestager.

Ministrene blev fulgt af tilråb fra fremmødte lærere, som med klapsalver lod politikerne vide, at de havde tillid til, at indgrebet vil blive fair over for lærerne.

Flere medier skriver tidligt torsdag morgen, at regeringens topministre har holdt møder natten til torsdag om det indgreb, der skal sætte en stopper for lockouten af lærerne, der nu er i gang på fjerde uge.

Ifølge Jyllands-Posten vil indgrebet betyde, at lærernes omstridte arbejdstidsaftale bliver afskaffet. Til gengæld bliver kompensationen til lærerne bedre, end kommunerne havde lagt op til i de kuldsejlede overenskomstforhandlinger.

Indgrebet vil blive behandlet som en hastelov, så eleverne kan starte i skole igen i næste uge. Formentlig allerede på mandag.