I det fynske folks tjeneste

Nederlag for vindmølle-modstandere

Danmarks miljølovgivning er en ringe beskyttelse for miljøet og for de mennesker, som kæmper mod vindmøller i baghaven. Det mener advokat Per Overbeck, som repræsenterer borgergrupper mod vindmøller flere steder i landet, blandt andet i Odense Fjord

Dom ventes at gøre det lettere at rejse kæmpevindmøller trods naboers modstand

Per Overbeck er også advokat for »Beboere for Havvindmøller på Havet«, 32 beboere i Kyndby Huse på Hornsherred, som i flere år har kæmpet mod Dong Energys ønske om at sætte to 150 meter høje havvindmøller op på landjorden.

Det skriver Frederiksborg Amts Avis, onsdag.

Danmarks miljøregler er ikke så sikker en bastion, som vi troede, de var, siger Per Overbeck. Det er hans konklusion på, at Højesteret i går stadfæstede en landsretsdom fra 2007, hvor Naturklagenævnet var anklaget for mangelfuld sagsbehandling af Dong Energys ansøgning om at sætte to test-møller op.

Østre Landsret frikendte Naturklagenævnet, og i går gjorde landets højeste ret det samme.

- Det er en ganske alvorlig dom, vi har fået i dag. Ikke bare for mine klienter, men for miljø- og naturbeskyttelsen i hele landet. Dommen kommer til at betyde meget for naboerne til kommende vindmølleprojekter, siger Per Overbeck.

Det er første gang, Højesteret behandler sådan en sag, og Per
Overbeck mener, at dommen fremover vil gøre det lettere at få
tilladelse til at rejse meget høje vindmøller i Danmark.