Politi: Rolig Midtfyns Festival

Ringe Politi har nu opgjort antallet af politisager på Midtfyns Festivalen og ifølge vicepolitikommisær Svend Åge Rasmussen har det overvejende været en rolig festival.

-

Ringe Politi har nu opgjort antallet af politisager på Midtfyns Festivalen og ifølge vicepolitikommisær Svend Åge Rasmussen har det overvejende været en rolig festival.

Narkotika:
Festivalen 2003 endte med fire sigtelser for overtrædelser af narkotikalovgivningen. Alle fire sigtelser drejede sig om besiddelse af hash. To af de sigtede blev anholdt med henholdsvis fire og ni joints. De to øvrige blev anholdt med henholdsvis 12,8 gram og 26,1 gram hash. Derudover slap en mistænkt væk fra politiet - uden sin beholdning på 32 joints. Sidste år resulterede festivalen i to narkosigtelser, men de drejede sig om amfetamin og extacy. \"Vi har heldigvis ikke set noget til de hårdere stoffer i år\", siger Svend Åge Rasmussen.

Hitte-narkotika:
En del ejer-løs narkotika havnede også hos politiet. \"Vi fik blandt andet indleveret 11 joints, 59 gram hash og 30 gram skunk, altså tørrede hampplanter. Det skyldes at vagterne ved de forskellige telte visiterer folk og konfiskerer eventuelle ulovligheder. Så er der tilsyneladende nogen, der synes at det er bedre at smide sine stoffer på jorden\", forklarer Svend Åge Rasmussen.

Beruselse:
Festivalgæsterne var en lille smule mindre berusede end sidste år - i hvert fald rykkede Ringe Politi kun ud til fem berusere mod seks sidste år. Hvor mange der bare var selskabeligt overrislede har politiet ingen statistik på.

Vold:
Midtfyns Festival 2003 slap helt for voldssager. Ikke en eneste gang måtte politiet sigte nogen for at slå på tæven - sidste år endte festivalen med to voldssigtelser.

Falske penge:
Til gengæld dukkede der, i modsætning til sidste år, falske penge op på festivalpladsen. To sager med falske 500 kroners pengesedler ligger nu til efterforskning på politiets bord i Ringe.

Tyveri:
Tyvene flyttede aktiviteterne fra parkeringspladsen til teltområderne. På p-pladsen faldt antallet af tyverier fra biler til syv tilfælde i forhold til 4 sidste år. I teltområdet modtog Ringe Politi hele 54 anmeldelser om tyveri fra telte eller campingvogne. Sidste år var tallet kun 28 tilfælde.
Lommetyvene var heller ikke så aktive i år. 15 tilfælde af lomme- og tasketyverier blev anmeldt. Sidste år var tallet 20 sager.

Biltyverier:
Antallet af forsvundne biler er halveret i forhold til 2002. Fire festivalgæster kunne ikke finde bilen da det hele var slut. Sidste år var otte biler blevet stjålet.

Men selv om statistikken tegner for en forholdsvis rolig festival er den endelige vurdering ikke helt klar endnu. \"Vi modtager nok flere anmeldelser i løbet af de næste 14 dage efterhånden som folk kommer hjem igen\", fortæller Svend Åge Rasmussen fra Ringe Politi.