Presset dansk møbelkæde lukker op mod 50 butikker

BoConcept tjener for lidt og tager konsekvensen. 35-50 butikker skal lukkes eller have ny franchisetager.

Møbelkæden BoConcept får ikke nok penge i kassen, og derfor skal den danske kæde igennem en række tilpasninger. BoConcept har besluttet at rydde ud i de butikker, der tjener færrest penge, oplyser selskabet i regnskabet for andet kvartal 2014/2015.

Regnskabet indeholder samtidig en nedjustering og et underskud på bundlinjen på 46,3 millioner kroner.

- 35-50 af de dårligst performende butikker skal have nye franchisetagere eller lukkes, markedsfokus skal indsnævres, effektiviteten øges, og franchisemodellen optimeres, skriver BoConcept i meddelelsen.

Den danske møbelkæde har 262 butikker fordelt over hele verden - blandt andet butikker i otte danske byer - herunder København, Aarhus og Odense. BoConcept nævner ikke, hvilke butikker der er i søgelyset for tilpasningerne.

Tilpasningerne kommer til at koste virksomheden, som har hjemme i Herning, omkring 70 millioner kroner, hvoraf en stor del trækker ned i regnskabet for andet kvartal.

På bundlinjen fik BoConcept et underskud på 46,3 millioner kroner mod et overskud på 4,2 millioner kroner sidste år.

Udviklingen i andet kvartal af regnskabsåret 2014/2015 viser dog samtidig en fremgang i salget til 292,8 millioner kroner fra 281,7 millioner kroner.

Samtidig nedjusterer BoConcept forventningerne til, hvor høj omsætningen bliver i hele regnskabsåret.

Der ventes nu en fremgang i omsætningen på 3-5 procent, hvor kæden tidligere ventede, at omsætningen ville stige 5-8 procent i forhold til sidste år.