Se listen: Her er de fynske OL-medaljer

Flere fynboer har været i aktion under OL 2020. Indtil nu er det blevet til tre fynske medaljer, og lørdag eftermiddag sikrer håndboldherrerne med GOG-spillere endnu en dansk medalje.

To fynboer har sikret tre fynske medaljer under dette års OL i Tokyo.

Lasse Norman Hansen hev lørdag formiddag endnu en medalje hjem til Danmark og Fyn. Det er fynboens femte OL-medalje, og han sikrede sig den sammen med makkeren Michael Mørkøv i parløb.

Parret har aldrig tabt en international konkurrence sammen.

Det vindende par har endnu ikke prøvet at tabe en international konkurrence.

Tidligere på ugen cyklede fynboen sig til en sølvmedalje i 4.000 meter holdforfølgelsesløb.

Storspillende fynbo

I mandags sejrede badmintonspiller Viktor Axelsen over den forsvarende mester, kinesiske Chen Long. Hele turneringen igennem har fynboen været storspillende og ikke tabt ét eneste sæt.

I Rio i 2016 vandt Viktor Axelsen bronze.

Viktor Axelsen vandt sin første OL-guldmedalje mandag, da han slog den forsvarende mester Chen Long.

Senere lørdag eftermiddag er Danmark sikret endnu en medalje. Også her spiller Fyn en rolle - omend en lille én. Den kommer om halsen på håndboldherrerne, der møder Frankrig i finalen.

Med på holdet er blandt andre Mathias Gidsel, der spiller i GOG og landstræner Nikolaj Jacobsen, der er bosat på Thurø.

Også den fynske bueskytte Maja Jager har været i aktion til OL. Desværre rakte det kun til 16.-delsfinale.

I alt har Danmark sikret sig 11 medaljer under OL 2020.