Studerende boykotter undervisning

Skibsofficersstuderende frygter, at de spilder tiden og uddanner sig til arbejdsløshed. 150 studerende boykotter undervisningen i protest mod Mærsk.

150 studerende på Marstal Navigationsskole boykotter undervisningen torsdag.

Det sker i protest mod, at A.P. Møller-Mærsk vil skifte 170 danske skibsofficerer ud med billig asiatisk arbejdskraft.

På skibsofficersskolen SIMAC i Svendborg vil de studerende angiveligt også drøfte situationen torsdag. Det siger formanden for De Skibsofficersstuderendes Landsråd, Henrik Birk Larsen.

- A.P. Møller-Mærks beslutning betyder, at nyuddannede skibsofficerer ikke får mulighed for at udleve drømmen om et liv til søs - på trods af mange års skolegang, hvorigennem det klare budskab har været, at der var brug for danske skibsofficerer, siger Henrik Birk Larsen.

Usikkerheden blandt de studerende er stor, og de frygter, at de spilder tiden og uddanner sig til arbejdsløshed. Rederierne har nemlig trukket jobgarantien tilbage.

- Selv om Mærsk med deres størrelse har flest skibsofficersstuderende, er Mærsk ikke det eneste rederi, hvor jobgarantien er udløbet. Rederiet Torm har meddelt sine skibsførerstuderende, at man ikke kan garantere ansættelse efter endt uddannelse. De studerende frygter, at de uddanner sig til arbejdsløshed, siger Henrik Birk Larsen.

Torm har fået dispensation fra DIS-reglerne fordi rederiet påstod, at det ikke kunne skaffe dansk arbejdskraft.

De studerendes formand undrer sig over, at rederierne bruger millioner af kroner på kampagner for at trække unge til skibsofficersuddannelserne, når de samtidig flytter så mange arbejdspladser ud, som de gør.