Politiker efter biltyveri: Jeg fortryder min handling

John Morville Larsen, der skal for retten i sag om biltyveri, overvejer nu sin politiske fremtid.

John Morville Larsen, der er løsgænger i Langeland Kommunalbestyrelse, sendte natten lørdag nat en mail til sine kolleger om, at han havde valgt at trække sig fra politik.

- I vil modtage min anmodning om udtrædelse af kommunalbestyrelsen, lød det bl.a. fra politikeren, der skal for Retten i Svendborg i tilståelsessag på fredag. Dagen efter gav han imidlertid besked om, at mailen nok havde været forhastet, og at han i stedet overvejer sin politiske fremtid. 

John Morville Larsen er sigtet for tyveri af en bil fra en autoforhandler i Odense. Han har erkendt, at han - kort før han indgav personlig konkursbegæring sidste år - købte bilen og lod den omregistrere. Dette er imidlertid ikke lovligt.

Over for TV 2/FYN understreger han, at handlen ikke har haft nogen konsekvens for kreditorerne.  

- Jeg tager konsekvensen fuldt ud, derfor er det også en tilståelsessag, udtaler han. 

Hans udmeldelse er endnu ikke officiel afsendt, og han vil indtil videre fokusere 100 pct. på sin familie:

- De har ikke været vidende om dette. Der er ikke andet, der er vigtigere end dem lige nu, lyder det videre. Jeg kan ikke beskrive hvor meget jeg fortryder min handling. Familien er det vigtigste for mig lige nu, og skal jeg træde ud af politik betyder det ingenting i forhold til, lyder det videre.

Han forventer, at sagen kan ende med en betinget dom eller samfundstjeneste.

- Jeg accepterer det, der måtte komme og tager den derfra, siger han.

John Morville Larsen er gået konkurs med restaurationen Thummelumsen i Rudkøbing.

Hvis han bliver dømt, skal kommunen indberette det til Valgbarhedsnævnet, der så skal tage stilling til, om han er værdig til at sidde i kommunalbestyrelsen.