Kronisk syge på Nordfyn får hjælp via mobilen

En ny app skal hjælpe kronisk syge i Nordfyns Kommune til et bedre liv. Med den på mobilen kan patienter holde styr på målinger og komme i dialog med sundhedspersonale og andre syge.

App'en skal desuden nedbringe de udgifter, der er til kronisk syge.

Sammen med fem andre kommuner deltager Nordfyns Kommune i et forskningsprojekt, som skal afdække effekten af app'en.

Nordfyns Kommune er en af de kommuner, hvor forekomsten af kronisk sygdom er højest.

202 ud af 1000 indbyggere i Nordfyns Kommune har en kronisk diagnose, som lyder på blandt andet astma, Type 1 og 2 diabetes, KOL (rygerlunger) og hjertekarsygdomme.

- Det er en stor udfordring for en lille kommune som vores. Dels har vi en stor gruppe borgere med en ringe livskvalitet, og dels tynger omkostningerne til at behandle kronikere meget i vores budget. Da vi både er en kommune, der vil sundheden rigtig meget, og dels rigtig gerne vil søge nye veje for at løfte vores udfordringer, så vil vi meget gerne være bølgebryder på det her område, siger formand for social- og sundhedsudvalget Anja Lund Kristensen.

Med det nye projekt får den kronisk syge online-tjenesten LIVA installeret på sin smartphone eller tablet.

Projektet gennemføres i et samarbejde mellem Forskningsenheden for Almen Praksis ved Syddansk Universitet, SundhedsDoktor og de fem udvalgte kommuner. Af øvrige kommuner, der også deltager i det banebrydende projekt er Sønderborg og Vejle. To yderligere følger i de kommende måneder.