I det fynske folks tjeneste

Efter DF-klage: Udvisningsdømte bliver i Nyborg

Udenlandske kriminelle skal alligevel ikke afsone i det nye Storstrøms Fængsel, som det ellers var planen.

Det nye, topsikrede Storstrøm Fængsel (billedet) er for godt til udvisningsdømte udlændinge, mener Dansk Folkeparti. Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix

De udvisningsdømte udlændinge, som i dag sidder på den ene af to udrejseafdelinger i Nyborg Fængsel, skulle efter planen være flyttet til det nyopførte og topmoderne Storstrøms Fængsel på Falster.

Det var forkert, at nogle, der skal hjem til deres hjemland, skulle afsone under nærmest luksuriøse forhold.

Peter Skaarup, Dansk Folkepartis gruppeformand

Men de planer er ændret.

Dansk Folkeparti har protesteret kraftigt, fordi partiet mener, at forholdene i fængslet er for gode for kriminelle udlændinge.

Protesterne har virket, for nu har justitsministeren ændret planerne i sidste øjeblik.

Justitsministeriet oplyser til Ritzau, at justitsminister Søren Pape Poulsen (K) har imødekommet Dansk Folkepartis ønske. Det betyder, at de udvisningsdømte bliver siddende i Nyborg Fængsel.

00:23

En ultrakort rundtur i Nyborg Fængsel  Video: Morten Grundholm / arkiv

Luk video

- Vi synes, det er fornuftigt, at regeringen nu har accepteret, at selvfølgelig skal vi ikke have udvisningsdømte i det nye fængsel på Falster, siger Peter Skaarup, Dansk Folkepartis gruppeformand.

Afsoning under luksusforhold

Omkring en tredjedel af de 54 fanger, der i løbet af oktober og november som de første flytter ind i Storstrøms Fængsel, skulle have været kriminelle udlændinge, der skal udvises efter afsoningen.

Læs også Holdt hustruen i kvælertag ud af vindue: Dømt til udvisning

- Der er ingen tvivl om, at et nyt og moderne fængsel giver nogle meget bedre forhold. Det var forkert, at nogle, der skal hjem til deres hjemland, skulle afsone under nærmest luksuriøse forhold, siger Peter Skaarup.

- Man kan så diskutere, om forholdene er for gode selv for danske indsatte. Men det skal først og fremmest være dem med henblik på, at de kan komme ud på den anden side på en fornuftig måde, siger han.

Kunst på væggene

Storstrøms Fængsel har plads til 250 fanger, og fængslet er bygget med fokus på resocialisering. Der er blandt andet kunst på væggene og skulpturer i udendørsarealerne.

Det moderne fængsel har mulighed for effektiv sektionering og er derfor særligt egnet til at huse flere forskellige grupper af indsatte.

Fængslet blev officielt indviet 27. september.