I det fynske folks tjeneste

Friskole køber kirke og menighedshus

Der kan nemt gå op til et år før Nyborg Friskole for alvor kan rykke ind i Stella Maris, den nu tidligere katolske kirke.

01:36

Nyborg Friskole køber katolsk kirke

1 af 2

Der skulle 2,15 millioner kroner på bordet, og så var den katolske kirke i Nyborg, Stella Maris solgt til naboen, Nyborg Friskole. 

Men det bliver ikke kun en kynisk ejendomshandel. Det bliver også en genforening. Skolen og kirken har nemlig tidligere være et ejendomskompleks.

- Vi skal ikke bruge kirken til gudstjenester, men til undervisningsformål, korsang, musikundervisning og formål som foredrag og teater, siger skoleder Bent Gangelhof.

Udover selve kirken følger meninghedshuset også med i handlen. Her er der blandt andet en ny-indrettet lejlighed, som egentlig var tiltænkt den katolske præst.

- Meninghedshuset kan vi bruge med det samme til klasselokale. Så det ligger lige til højrebenet, siger Bent Gangelhof.

 

01:37 Luk video

 

Lokalplan kommer først

Men der vil gå op mod et år før Nyborg Friskole for alvor kan tage de nyerhvervede lokaler i brug. Der skal nemlig en ny lokalplan til.

Den eksisterende lokalplan fra april 2003 giver ikke rum for undervisning på kirkens matrikel. Og kommunen vurderer, at der ikke er grundlag for at give friskolen dispensation, oplyser vicekommunaldirektør Søren Møllegaard til Tv 2 / Fyn.

Nyborg Friskole har købt den katolsk kirke, Stella Maris.

Friskolen kommer dog ikke i klemme økonomisk af den grund. Skoleleder Bent Gangelhof oplyser, at pengene først skal falde, når bygningerne er godkendt til det formål skolen ønsker nyerhvervelsen anvendt til.

Fakta

Den katolske kirke i Danmark er i gang med et spareporgram og har udover kirken i Nyborg sat dens kirke i Assens til salg også.
Der er sat en nedre grænse på 300 sognebørn for at bevare kirkerne. Kirken i Nyborg havde cirka 100 sognebørn i pastoratet, da salgsmaterialet blev udarbejdet.
Nyborg Friskole har omkring 360 elever.
Med købet ejer friskolen hele firkanten omkranset af Tværvej, Pilevej, Bakkevej og Vindingevej.

Nyborg Friskoles skoleleder, Bent Gangelhof ved nyerhvervelsen, Stella Maris, den nu tidligere katolske kirke i Nyborg.

Er du på udkik efter en kirke, så er den katolske kirke i Assens, Vor Frelser Kirke også til salg.
Du kan se nærmere på den her