Friskole køber kirke og menighedshus

Der kan nemt gå op til et år før Nyborg Friskole for alvor kan rykke ind i Stella Maris, den nu tidligere katolske kirke.

Der skulle 2,15 millioner kroner på bordet, og så var den katolske kirke i Nyborg, Stella Maris solgt til naboen, Nyborg Friskole. 

Men det bliver ikke kun en kynisk ejendomshandel. Det bliver også en genforening. Skolen og kirken har nemlig tidligere være et ejendomskompleks.

- Vi skal ikke bruge kirken til gudstjenester, men til undervisningsformål, korsang, musikundervisning og formål som foredrag og teater, siger skoleder Bent Gangelhof.

Udover selve kirken følger meninghedshuset også med i handlen. Her er der blandt andet en ny-indrettet lejlighed, som egentlig var tiltænkt den katolske præst.

- Meninghedshuset kan vi bruge med det samme til klasselokale. Så det ligger lige til højrebenet, siger Bent Gangelhof.

 

 

 

Lokalplan kommer først

Men der vil gå op mod et år før Nyborg Friskole for alvor kan tage de nyerhvervede lokaler i brug. Der skal nemlig en ny lokalplan til.

Den eksisterende lokalplan fra april 2003 giver ikke rum for undervisning på kirkens matrikel. Og kommunen vurderer, at der ikke er grundlag for at give friskolen dispensation, oplyser vicekommunaldirektør Søren Møllegaard til Tv 2 / Fyn.

Nyborg Friskole har købt den katolsk kirke, Stella Maris.
Nyborg Friskole har købt den katolsk kirke, Stella Maris.

Friskolen kommer dog ikke i klemme økonomisk af den grund. Skoleleder Bent Gangelhof oplyser, at pengene først skal falde, når bygningerne er godkendt til det formål skolen ønsker nyerhvervelsen anvendt til.

Fakta

Nyborg Friskoles skoleleder, Bent Gangelhof ved nyerhvervelsen, Stella Maris, den nu tidligere katolske kirke i Nyborg.
Nyborg Friskoles skoleleder, Bent Gangelhof ved nyerhvervelsen, Stella Maris, den nu tidligere katolske kirke i Nyborg.

Er du på udkik efter en kirke, så er den katolske kirke i Assens, Vor Frelser Kirke også til salg.
Du kan se nærmere på den her

Oversigt

    Oversigt