I det fynske folks tjeneste

Nyborg står sammen mod ensomhed: 500 til fællesspisning

Tusinder af danskere føler sig ofte ensomme. I Nyborg bekæmper de ensomhed med en stor fællesspisning som en del af kampagnen Danmark Spiser Sammen.

Foto: Liselotte Sabroe / Scanpix

Når vi spiser sammen i godt selskab, kommer vi hinanden ved. Og når vi kommer hinanden ved, bekæmper vi ensomhed.

Det er udgangspunktet for en stor fællesspisning i Nyborg på Hotel Nyborg Strand med over 500 deltagere. Her er det ikke kun god mad og underholdning, der er på menuen. Ved siden af lækre snacks, glaseret skinke og jordbærtærte serverer arrangørerne også fællesskab.

Fællesspisningen er én af mange lignende arrangementer, som Folkebevægelsen mod Ensomhed har stablet på benene over hele landet med støtte fra Nordea Fonden. I løbet af ugen spiser de sammen i en række andre værtsbyer som København, Aarhus, Aalborg og Esbjerg.

Frivillige kræfter skaber god stemning

Ifølge Folkebevægelsen mod Ensomhed er rammerne om et godt måltid mad ideelle til at bekæmpe ensomhed, fordi mad og underholdning skaber et spontant fællesskab, som alle kan være en del af.

I Nyborg består underholdningen af musik fra gruppen Trio Savoy. Derudover vil gæsterne blive kørt til Hotel Nyborg Strand fra Ullerslev, Ørbæk og Nyborg i busser, hvor frivillige værter sørger for god stemning.

Og så stiller Efterskolen ved Nyborg med 50 frivillige, der giver en hjælpende hånd på dagen og sørger for god stemning ved bordene.

Arrangørerne fortæller, at de på grund af overvældende interesse har  været muligt at skabe flere fællesspisningsarrangementer rundt om i kommunen. Hjerneskadeforeningen, Venligboerne og de kommunale Aktivcentre har fået midler, så de kan skabe fællesspisninger for endnu flere borgere. 

Danmark Spiser Sammen i Nyborg afholdes tirsdag aften klokken 18.00 til 21.15.

FAKTA: Ensomhed i Danmark

  • Flere end 210.000 mennesker i Danmark føler sig ofte ensomme.
  • Folkebevægelsen mod Ensomheds vision er at halvere antallet inden udgangen af 2020.
  • Over 70 organisationer arbejder sammen om visionen.
  • "Danmark spiser sammen” løb af stablen første gang i 2016.
02:02 Luk video