I det fynske folks tjeneste

Anerkendt billedkunstner ny rektor på Det Fynske Kunstakademi

Bestyrelsen for Det Fynske Kunstakademi har ansat billedkunstner Lars Bent Petersen som rektor for akademiet fra den 1. oktober.

Det Fynske Kunstakadami har mandag udpeget ny rektor til skolen. Valget er faldet på billedkunstneren Lars Bent Petersen, der dermed afløser Stine Hebert, der blot fik to år som rektor, inden hun fratrådte stillingen som rektor ved årsskiftet. 

Lars Bent kommer med en solid balast til den nye stilling som rektor for Akademiet, fortæller Poul Falck, der er bestyrelsesformand for Det Fynske Kunstakademi.

- Med Lars Bent Petersen som rektor får vi ikke blot en rektor, der er velanskrevet og anerkendt i kunstnerkredse. Vi får også en person, der har stor erfaring som underviser på både Det Kongelige Danske Kunstakademi, Det Jyske Kunstakademi og Det Fynske Kunstakademi. Endvidere har Lars Bent Petersen været konstitueret rektor og prorektor ved Kunstakademiet i København. Lars Bents store erfaring vil styrke Det Fynske Kunstakademis arbejde for at være en væsentlig brik i Odenses kulturliv i mange år frem, siger Poul Falck i en pressemeddelelse.

Kærlighed til Odense

Lars Bent Petersen glæder sig til at vende tilbage til Odense, hvor han tidligere har været lærer på akademiet fra 1999-2006.

- Jeg er glad for at være tilbage i Odense og på Det Fynske Kunstakademi. En by og uddannelsesinstitution, der betyder og har betydet meget for mig både fagligt og menneskeligt. Jeg ser frem til at kunne medvirke til at styrke både det internationale arbejde og den lokale forankring, der allerede er på Det Fynske Kunstakademi og i Odense, siger Lars Bent Petersen. 

Læs også Rektor for Det Fynske Kunstakademi går af

Lars Bent Petersen er uddannet i 1992 ved Det Kongelige Danske Kunstakademi i København, hvor han også har været ansat som studieleder fra 2006 og frem til sidste år samt prorektor  fra 2012-14. 

Lars Bent Petersen, der primært er billedhugger og installationskunstner, har udstillet på en lang række museer, gallerier og udstillingssteder i løbet af sin karriere. 

Blandt andet har han set sin kunst fremvist på Århus Kunstmuseum, Esbjerg Kunstmuseum og Hamburger Banhhoff i Berlin. 

Læs også Kunstakademi reddet på målstregen