Flugtkonge fanget i narkorus med prostitueret i bilen

Efter ni dage på flugt slap heldet op for Brian Bo Larsen, der under påvirkning af narko raserede græsplæne.

Flugtkongen Brian Bo Larsen, der flygtede fra Vridsløselille Statsfængsel for ni dage siden, er natten til mandag blevet anholdt nær Odense iført paryk og i en rus af stoffer.

Politiet blev klokken 02.55 kaldt ud til Birkum, der ligger sydøst for Odense, hvor en bil var kørt fast på en græsplæne.

- Det er en meget opskræmt kvinde, der ringer til os, fordi der ligger en bil og fræser rundt på hendes græsplæne. Den kører ind i plankeværk og træer, og engang imellem træder en mand ud og fægter med arme og ben og råber og skriger, siger vagtchef Thomas Bentsen til Ritzau.

Da politiet når frem, er manden imidlertid væk. En kvinde er fortsat i bilen.

- Det er en prostitueret inde fra Odense, som manden har samlet op, og de har taget nogle stoffer sammen. En af vores hunde snuser sig så frem til en mand, der gemmer sig i noget buskads i nærheden, siger vagtchefen.

Umiddelbart er det dog ikke til at se, at der er tale om Brian Bo Larsen, der har flere end 20 flugter fra fængsler, arresthuse eller politistationer på samvittigheden.

Brian Bo Larsen har blandt andet skjult sin identitet bag en kommunefarvet og noget umoderne paryk.

- Han oplyser, at hans navn er Tue og giver desuden oplysninger, der passer på det navn. Han bliver så bragt ind til politigården, og her kan man godt se, at der er et eller andet galt med ham, fortæller Thomas Bentsen.

- En af mine kolleger kender Brian Bo Larsen fra tidligere, og vi hiver så hans paryk af, og alle kan så se, at det er ham, siger vagtchefen.

40-årige Brian Bo Larsen bliver blandt andet sigtet for at køre påvirket og for tyveri af nummerplader og bil. Han bliver også sigtet for at bruge en andens identitet og for at risikere at påføre en uskyldig person straf.

Brian Bo Larsen afsonede en dom på syv års fængsel for væbnet røveri, da han for ni dage siden flygtede fra statsfængslet i Vridsløselille.

Flugten foregik ifølge fængselsinspektør Kim Andersen ved, at Brian Bo Larsen oversavede tremmer i et cellevindue, hvorefter han ved brug af to rebstiger kom op på et tag og ned igen.

Brian Bo Larsen har en hel stribe flugter på sit kriminelle cv. Flere gange er det lykkedes ham at stikke af fra fængslet i Vridsløselille.

Den mest spektakulære flugt var vel nok tilbage i 1995, hvor Brian Bo Larsen sammen med 11 andre stak af fra Vridsløselille, da en gummiged bragede ind i ringmuren på fængslet og slog et stort hul i muren.