I det fynske folks tjeneste

Fyns Grafiske Værksted udvandrer

Fyns Grafiske Værksted udvandrer fra Odense til cyberspace. Der var ikke plads i byen til udstilling om immigration.

Der var ikke plads i Odense. Nu udvandrer Fyns Grafiske Værksted til cyberspace med udstillingen "Immigrants".

Fyns Grafiske Værksteds juleudstilling bugner kunst.

Grafik af Joe Ingvartsen.

1 af 3

Lige nu sidder Birgitte Lykke Madsen, daglig leder af Fyns Grafiske Værksted, ved sin pc og gør klar til værkstedets næste udstilling.

Udstillingen handler om udvandring og måtte selv pakke kufferten for at holde sig i live. På tirsdag genopstår godt 70 af værkerne i en helt ny opsætning på Internettet.

- Vi overvejede havnesmedjen i Odense til vores udstilling, men der var for fugtigt. Vi vil gerne bruge smedjen en anden gang, fortæller en optimistisk Birgitte Lykke Madsen.

Birgitte Lykke Madsen ved godt, at den nære oplevelse er i farezonen, når en så stor og omfangsrig udstilling koges ned til en internetoplevelse.

- Vores besøgende på hjemmesiden kan få en fornemmelse af hvad udstillingen gik ud på. De får stadig fornøjelsen af kunstnernes forskellige tilgange til udvandring, siger Birgitte Lykke Madsen.

"Immigrants" 250 værker gik sin sejrsgang i Sverige og seks amerikanske stater. Alligevel måtte Fyns Grafiske Værksted selv udvandre fra Odense for at fejre sine 30 år i byen med en udstilling.

"Immigrants" kan opleves på internettet fra tirsdag.