I det fynske folks tjeneste

Ghettoerne bliver stadig fattigere

Beboerne i landets ghettoer bliver stadig fattigere, viser beregninger. I København betyder det, at et stigende antal i ghettoerne lever under fattigdomsgrænsen

Der bliver stadig større forskel på, hvad beboerne i ghettoerne og Danmarks øvrige indbyggere har råd til.

På seks år er indkomstkløften til mellem gennemsnitsdanskeren og borgere i Vollsmose i Odense eksempelvis vokset med cirka 15.300 kroner. I århusianske Rosenhøj med 22.500 kroner og i Mjølnerparken i København med 19.400 kroner.

Det viser beregninger, som Jyllands-Posten har foretaget på baggrund af nye tal fra Socialministeriet.

I Mjølnerparken svarer årsindkomsten på 131.361 kroner nu kun til 47 procent af landsgennemsnittet på 278.945 kroner. Tidligere var det 50 procent.

I København havner flere ghettobeboere under kommunens egen fattigdomsgrænse på cirka 114.000 kroner. I bebyggelser som Tingbjerg og Mjølnerparken er antallet af fattige steget mellem 5 og 11 procent i perioden fra 1996 og 2008, viser en særkørsel fra kommunens socialforvaltning.

- Når rigtigt mange med sociale problemer stuves sammen, får man større utryghed og øget kriminalitet, og det har en forstærkende effekt, siger Københavns socialborgmester, Mikkel Warming (EL), som vil tvinge private udlejere til at tage imod ghettobeboere.