Landsby tæt på nedlukning: - Det gibbede da lige i mig

Tirsdag blev det pludselig relevant, i hvilket sogn børnenes skole ligger. Det mærkede man på Spurvelundskolen, der ligger tæt på nedlukningstruet sogn.

Spurvelundskolens pedel måtte for første gang nogensinde sondere sognegrænser tirsdag. En opgave, der pludselig er blevet relevant, efter den nye nedlukningsmodel er trådt i kraft.

Allesø Sogn i det nordvestlige Odense er nemlig det sogn, der har landets højeste incidenstal, og så kan skolerne risikere at lukke, såfremt antallet af personer med positive coronaprøver overstiger 20 - og derfor blev det pludselig relevant at få optegnet de ellers usynlige sognegrænser.

- Det gibbede da lige i mig, da jeg så det, fortæller Spurvelundskolens tekniske servicemedarbejder, Gudjon Emil Gislason.

Grænsen mellem Allesø og Næsbyhoved-Broby Sogn, hvor Spurvelundskolen ligger, er dog faktisk ikke så usynlig igen. Det kræver dog, at man ved, hvad man kigger efter.

Kig efter bækken

Mellem de to sognegrænser løber en bæk, og det er netop dét lille vandløb, beboerne skal holde øje med de kommende uger. 

- Vi er glade for, at vi er på den rigtige side af sognegrænsen. Vi krydser fingre for, at det bliver håndteret, og at der kommer styr på det, siger Gudjon Emil Gislason.

Tre kriterier kan lukke sogne

På den anden side af bækken arbejder Peter Petterson i sin egen møbelbutik.

- Det har jeg det jo ikke godt med. Det siger jo også noget om, at vi virkelig skal være på vagt, siger han.

Han er netop vendt tilbage til butikken på Beldringevej efter flere måneders nedlukning, og han er ikke klar til at blive sendt hjem igen. 

- Så der er stillet ekstra håndsprit frem, griner han.

Der bor knap 400 personer i Allesø Sogn.