Nu er der 3.000 demensvenner i Odense

I alt 3000 personer har i løbet af det seneste år valgt at blive demensven i Odense.

I juni sidste år besluttede Ældre- og Handicapudvalget i Odense Kommune at en ekstra gøre en ekstra indsats for demente. Odense skulle være en demensvenlig by, og målet var, at Odense skulle have 3.000 demensvenner inden udgangen af 2017. Et antal, der svarer til antallet af borgere med demens.

Målet er nu nået, og det glæder rådmand for Ældre- og Handicapforvaltningen, Brian Skov Nielsen, Enhedslisten.

- Demensvenner er en super vigtig del af at gøre Odense demensvenligt. Demens er ikke kun noget man kan møde på et plejecenter, men også i bussen, på restaurant, i gågaden osv. Og jo flere, der er opmærksomme på demens og ved, hvordan de skal reagere, når de møder et menneske med demens i hverdagen, jo nemmere og mere trygt er det for disse mennesker at færdes i byen og dermed leve længst muligt i eget liv, siger Brian Skov Nielsen i en pressemeddelelse.

Arbejdet fortsætter

Demensvennerne kommer fra hele kommunen. Nogle har demens tæt inde på livet, andre ser en fordel ved at have viden om demens.

Samtlige odenseanske apoteker er også demensvenner, og bibliotekerne er også godt på vej. Flere skoleklasser uddannes også som "børnedemensvenner". 

- Målet med de 3.000 demensvenner er slet ikke endestationen. Vi kører videre i fuld fart med at få så mange demensvenner som muligt. Jo flere skoler, institutioner, arbejdspladser og enkeltpersoner, vi kan få med, jo bedre, siger Brian Skov Nielsen.

Hvad er en demensven?

Oversigt

    Oversigt