Odense Håndbold i DM-finalen: - Drømmen er gået i opfyldelse

For anden gang i historien er Odense Håndbold i DM-finalen. Mie Højlund har prøvet det før - og tabt. Derfor er det en drøm, der går i opfyldelse at prøve igen.

Med en sejr på 28-27 over Esbjerg har Odense Håndbolds kvinder spillet sig i DM-finalen lørdag eftermiddag.

- Lige pludselig er drømmen gået i opfyldelse, og vi skal spille en megafed DM-finale. Det betyder alt for mig, fortæller Mie Højlund.

Hun var også med, da Odense Håndbold i 2018 nåede finalen i danmarksmesterskabet, men dengang blev de fynske kvinder slået af København.

Skuffet over sølv

Odense Håndbold behøvede lørdag kun at spille uafgjort på udebane i Esbjerg for at sikre sig adgang til finalen. Alligevel blev det en tæt kamp.

Først med mindre end et kvarter tilbage af kampen, lykkedes det Odense at bringe sig foran. De fynske kvinder formåede dog aldrig at vriste esbjergenserne af sig, der stædigt udlignede.

Lois Abbingh scorede kampens sidste mål for Odense kort før slutfløjt.

- Det blev igen en megatæt kamp, og at kunne vinde de tætte kampe, gør alt for en. Gejsten på holdet og glæden over at kunne sige, at man er i finalen er helt i top, siger Mie Højlund.

Odenses kvinder kunne juble i Esbjerg efter en sejr på 28-27.
Odenses kvinder kunne juble i Esbjerg efter en sejr på 28-27.
Foto: Rasmus Rask


Hendes målvogter Althea Reinhardt er enig.

- Det er som om, at jo sværere det blev, jo mere stod vi sammen. Man ryster lidt og adrenalinen kører. Det var en tæt kamp og en virkelig fed kamp, siger Althea Reinhardt.

Det er endnu uvist, om Odense Håndbold ender med at møde Viborg eller Herning-Ikast i finalen. Uanset hvad bør de fynske kvinder få guld om halsen, mener TV 2 Sportens håndboldekspert Klavs Bruun Jørgensen.

- En sølvmedalje til Odense vil være en skuffelse, siger han.

Finalemodstanderne findes tirsdag i næste uge.