Sygeplejestrejke påvirker planlagte operationer: Så mange udskydes på forskellige afdelinger

Fire afdelinger på Odense Universitetshospital afslører antallet af operationer, der rykkes. Patienter skal følge med i deres E-boks for besked.

Hvis man har en forestående operation, er det en god idé at følge med i sin E-boks.

Sygeplejestrejken har nemlig været i gang i fire dage, og selvom region Syddanmark endnu ikke har et fuldt overblik over, hvor mange operationer, der udskydes, så har fire afdelinger på Odense Universitetshospital meldt ud.

Se herunder en liste over de afdelinger, som TV 2 Fyn har fået svar fra:

De fire afdelingers rykkede operationer:

For nogle af afdelingerne strækker udskydelserne sig over længere tid, mens det på andre - herunder Neurologisk Afdeling - kun dækker de kommende tre dage.

Sygeplejefaglig direktør på Odense Universitetshospital Mathilde Schmidt-Petersen forklarer, hvad den næste tid kan indeholde for patienter.

- Jeg kan sige til vores patienter, at der i dagene her sker et arbejde på de afdelinger, der er berørt af strejken, hvor vores læger gennemgår aftaler, patienterne har med os.

- De patienter, for hvem det ikke vil være livs- eller førelighedstruende at få udskudt deres operation, vil få udskudt deres tid.

Sådan tjekker du

Sådan lyder det fra den sygeplejefaglige direktør, som siger, hvad man skal gøre, hvis man er nervøs for, at ens operation er rykket.

- Hvis patienters tid er udskudt, så får de besked om det i deres E-boks, så det er der, de skal holde sig orienteret.

- Det er sådan, at vi udskyder med tre dages varsel. Vi vil gerne give patienterne besked i så god tid som muligt, men samtidig med at vi risikerer at forstyrre dem unødigt, hvis strejken ophører inden, fortsætter hun.

Sygeplejestrejken, som er i gang, handler om lønforhandlinger og har varet siden natten til lørdag.