I det fynske folks tjeneste

Uvisse tider for nattelivet: - Vi kan blive nødt til at lukke flere steder

I regeringens udkast til en aftale om næste fase af genåbningen bliver der lagt op til, at diskoteker og natteliv skal holde lukket til og med den 31. oktober.

00:35

Regeringen lægger nu op til, at nattelivet forbliver lukket indtil november. Video: Louise Koustrup Foto: Alexander Aagaard

Der kan gå rigtig lang tid, før det fynske natteliv igen kan slå dørene op for tørstige og feststemte gæster. Ifølge et endnu ikke offentliggjort udkast fra regeringen, skal nattelivet holde lukket frem til november.

Den foreløbige udmelding falder ikke i god jord hos Bargroup, der ejer en række barer og spisesteder i Odense.

Læs også Åbning af nattelivet udskudt til november: - Det gør ondt at miste penge

- Det betyder, at vi kigger ind i en tid, hvor vi taber endnu flere penge, og hvor vi i værste tilfælde skal kigge på, om vi skal lukke noget af det, vi har gang i, eller afskedige nogle medarbejdere, siger Bjørn Hentze, der er økonomidirektør og medejer i Bargroup.

Omvendt er den nuværende ordning heller ikke optimal, mener økonomidirektøren.

Det er hårdt som selvstændig erhvervsdrivende at se ens levebrød blive udhulet

Bjørn Hentze, økonomidirektør og medejer i Bargroup

- Det er lidt pest eller kolera. Vi havde penge med på arbejde, da vi blev tvangslukkede, og det har vi faktisk fortsat. Faktisk taber vi flere penge nu, hvor vi har måtte åbne nogle af vores butikker, end vi gjorde, da det hele var lukket, siger Bjørn Hentze.

Ændring af hjælpepakker

Økonomidirektøren håber, at de fortsatte forhandlinger på Christiansborg kommer til at tilgodese de restaurationer og virksomheder, som har flere forskellige typer forretninger samlet under samme selskab.

- Man burde hellere holde hånden under dem, der fortsat har brug for hjælp, og så for de steder, som allerede har åben og ikke behøver have lønkompensation, der behøver vi jo ikke længere økonomisk hjælp, siger Bjørn Hentze.

Han understreger, at de selvfølgelig bakker fuldt op om regeringen og myndighedernes anbefalinger. Men derfor er det ikke den bedste tid at være virksomhedsejer i.

 - Det er hårdt som selvstændig erhvervsdrivende at se ens levebrød blive udhulet. Det er da ikke sjovt, siger Bjørn Hentze.

02:52

Se tv-indslag om fase fire. Video: Fotograf: Flemming Ellegaard Redigering: Flemming Ellegaard

Luk video