I det fynske folks tjeneste

Carl Holst rykker frem i Venstres folketingsgruppe

Efter Eva Kjers farvel som minister bliver den tidligere regionsrådsformand i Region Syddanmark nu social- og indenrigsordfører i regeringspartiet.

Tidligere forsvarsminister Carl Holst (V) rykker op i geledderne i Venstres folketingsgruppe, hvor han siden sin ministerexit har haft titel af kirkeordfører og i øvrigt også har været på orlov.

Det er tidligere miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansens (V) tilbagevenden til folketingsgruppen, der har givet anledning til en ordførerrokade, der betyder, at Carl Holst bliver ny social- og indenrigsordfører for partiet.

Eva Kjer Hansen, der for nylig måtte trække sig fra sin ministerpost, får ikke nogen egentlige ordførerskaber, men bliver medlem af Europaudvalget, Finansudvalget, Sundhedsudvalget, Erhvervsudvalget, Kirkeudvalget, Kulturudvalget og Udvalget for Det Etiske Råd.

Eva Kjer Hansen måtte trække sig efter hårdt pres fra De Konservative, der mente, at hun havde fremlagt misvisende tal for, hvor meget kvælstof der bliver udledt i naturen som konsekvens af nye regler for gødning.

Det førte til en større omrokering i Venstre, som gav plads i Folketinget til Jakob Engel-Schmidt, der ellers røg ud ved valget i juni.

Han bliver ny uddannelses- og forskningsordfører og ligestillingsordfører.

Jan E. Jørgensen bliver ny EU-ordfører for Venstre, efter at den hidtidige ordfører, Morten Løkkegaard, er rykket til Europaparlamentet.

Her blev Venstres eneste plads ledig, da statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) hentede Ulla Tørnæs hjem til posten som uddannelses- og forskningsminister.

Den ministerpost blev ledig, fordi Esben Lunde Larsen blev udnævnt til miljø- og fødevareminister efter Eva Kjer Hansen.