I det fynske folks tjeneste

Fynbo ny spidskandidat for Konservative i Region Syddanmark

58-årige Morten Weiss-Pedersen fra Middelfart er af regionsbestyrelsen for Det Konservative Folkeparti valgt til partiets spidskandidat.

Lasse Krull takker af og overrækker posten som spidskandidat til Regionsrådsvalget til 58-årige Morten Weiss-Pedersen fra Middelfart. Det blev konklusionen på et møde onsdag aften i regionsbestyrelsen for det Konservative Folkeparti. Indstillingen fra en enig bestyrelse skal behandles på opstillingsmødet i partiet den 1.november 2016 kl.19.00.

Weiss har haft job i såvel Hørsholm som Jelling Kommuner og har siden 2002 været direktør for Campus Vejle. Politisk har han siden 1998 været medlem af byrådet i Middelfart. Ifølge Lasse Krull er Weiss-Pedersen det helt rigtige valg.

- Jeg er yderst tilfreds med at Morten Weiss-Pedersen har takket ja til at være min afløser som spidskandidat. Jeg kender Morten som yderst kompetent og erfaren - han har både solide fynske rødder samtidigt masser af relationer via sit job til den jyske del af regionen, forklarer Lasse Krull.

Morten Weiss-Pedersen forklarer selv.

-Jeg er glad for opbakningen til at være spidskandidat for Det Konservative Folkeparti og glæder mig til at repræsentere partiet i den kommende valgkamp. Den bliver uden tvivl barsk ovenpå det kaos, som Carl Holst efterlod, da han valgte Christiansborg fremfor Region Syddanmark. Også den kaotiske håndtering af BIOS' konkurs, hvor der opstod usikkerhed omkring ambulance sikkerheden for Region Syddanmarks borgere, vil sikkert ikke være glemt op til regionsvalget november 2017, siger Morten Weiss-Pedersen.

Ifølge Politisk Redaktør på TV 2/Fyn, Jesper Buch, vil valget af Weiss-Pedersen give nyt liv til den politiske debat i Region Syddanmark.

- Der er tale om en meget stærk konservativ profil. Morten Weiss-Pedersen vil helt sikkert give debatterne i regionsrådet et frisk pust med sin ofte humoristiske og til tider også polemiske tilgang til sine politiske modstandere. Han er yderst bevidst om den konservative tradition og historie, og så er han en af de få borgerlige lokalpolitikere, som med få ord kan beskrive forskellen på at være konservativ og liberal, siger TV 2/Fyns politiske redaktør Jesper Buch.