I det fynske folks tjeneste

Fynbo fik elregning på 26,2 mio. kroner

Uffe Jeppesen fra Svendborg studsede en smule, da han åbnede kvartalets elregning. Den lød nemlig på 26,2 mio. kr.

Fra Uffe Jeppesens Facebookside

26.202.820,91 kroner er vel også en slags penge.

Især hvis det er det tal, der står på en af de kedelige rudekuverter.

Det var netop, hvad medejeren af Nybolig i Svendborg, Uffe Jeppesen, har fået fra Sydfyns Elforsyning. Det skriver fyens.dk.

Heldigvis var selvfølgelig sket på baggrund af en fejlaflæsning.

- Vi har begået en fejl, lyder det fra Claus Holm Andersen, der er kunde og markedschef i Sydfyns Elforsyning, til fyens.dk.

Forklaringen bag er dog en smule teknisk.

Claus Holm Andersen siger til avisen, at selskabet har fjernaflæste elmålere, og at det af uvisse årsager en overgang var umuligt for systemet at komme i kontakt med Uffe Jeppesens måler.

Derfor har systemet automatisk sat ham til et anslået forbrug, og på et tidspunkt har han fået sat en ny måler op.

Og så gik det galt.

For det anslåede forbrug, som han automatisk blev tildelt, var sat for højt, og da systemet så pludselig registrerede tal, som var mindre end dem på den seneste regning, så tænkte det, som elektroniske systemer nu engang gør.

- Det konkluderede, at hans måler var løbet hele vejen rundt og var startet forfra, og derfor fik Uffe Jeppesen så stor en regning, siger Claus Holm Andersen, som erkender, at det ikke kun er en teknisk fejl, der ligger bag.

- Vi burde have fanget den, inden vi sendte regningen ud. Det er en fejl, der ikke må ske, siger kundechefen, der fortæller til fyens.dk, at han har talt med Uffe Jeppesen, som heldigvis har taget hele affæren med et smil.