Fynboerne vil have salt og meget af det: - To store pølsemix med det hele, tak

Pommes frites, burgere og pølsemix. Det er, hvad fynboerne vil have dagen derpå, og hos Lundby Kiosken Tåsinge vil de have det i så store mængder, at der omsættes for ligeså meget som på en god sommerdag.

- Er det noget I skal spise her, eller skal I have det med hjem?

Michael Lykke har haft travlt med sige denne sætning i dag, lørdag den 1. januar. Noget andet, der har haft travlt, er benene, for der bliver løbet stærkt bag disken i kiosken, og jo længere hen på dagen vi kommer, jo hurtigere skal der formentlig løbes.

- Der kommer faktisk to mere her klokken fire, siger Michael Lykke og skæver op til uret på væggen, imens en bestilling gives fra en kunde.

- Jeg skal bede om to store pølsemix med det hele, tak.


Den 1. januar er en stor dag for Lundby Kiosken Tåsinge. Faktisk så stor, at den plejer at være lige så god som på en varm sommerdag, hvor de omsætter for mellem 25 og 30.000 kroner. Den foretrukne menu er dog en lidt anden i dag end i sommermånederne.

- I dag vil folk have pommes frites, burgere og pølsemix, siger Michael Lykke, imens han ekspederer og vender pølser på varmepladen.

quote Den første hotdog er god – helt fra mål til venstre vinge - men man skal aldrig spise to hotdogs. Toeren er jo også altid udfordringen i film, og sådan er det også med hotdogs,

Henrik Poulsen

For Michael Lykkes eget vedkommende foregik den sidste dag i år 2021 stille og roligt og på børnenes præmisser. Han skulle jo også op og være klar til en travl dag på jobbet.

- Det gør mig ingenting at møde ind, for det er dejligt, når der er noget at se til. Gæsterne er glade, og de ser frem til at komme her og få deres pølsemix og pommes frites, siger Michael Lykke.

En trofast gæst

Ude foran Lundby Kiosken Tåsinge har Henrik Poulsen købt noget, der dog ikke er én af de tre favoritter: Pommes frites, burgere og pølsemix.

- Min frokost blev en ristet hotdog og en kakaomælk, siger Henrik Poulsen og skæver ned til resterne i flasken.

Henrik Poulsens frokost
Henrik Poulsens frokost
Foto: Lasse Frost

Og frokostmenuen har intet at gøre med et særligt behov for salt i dag, den 1. januar, som det er for så mange andre af kioskens kunder.

- Jeg er kommet her i 40 år, og jeg er til hotdog året rundt, så det er jo bare en almindelig frokost for mig. At der så er lidt salt i den, det hjælper jo lidt, men det er ikke, fordi jeg har det store behov for salt i dag, smågriner Henrik Poulsen. 

Og hvis andre skulle have lyst til at skifte de salte frites eller burgere ud med en hotdog, så har Henrik Poulsen et godt råd fra en erfaren mand.

- Den første hotdog er god – helt fra mål til venstre vinge - men man skal aldrig spise to hotdogs. Toeren er jo også altid udfordringen i film, og sådan er det også med hotdogs, siger Henrik Poulsen med et lille grin, inden den sidste tår af kakaomælken drikkes.

Oversigt

    Oversigt