Kaos i Nye Borgerlige - Svendborgformand smidt på porten

Formand for Nye Borgerliges Svendborgkreds Annelise Ømand blev fredag smidt ud af partiet - hele bestyrelsen følger hende ud af partiet.

I en kryptisk pressemeddelelse udsendt lørdag meddeler en samlet bestyrelse af Nye Borgerliges Svendborgafdeling, at den følger den nu tidligere formand, Annelise Ømand, der er blevet ekskluderet fra partiet.

- Det har været under opsejling længe. Partiet ønsker at styre lokalforeningerne i detaljer i strid med partiets vedtægter, og ledelsen kan ikke tåle, at jeg påpeger det, siger Annelise Ømand til TV 2/Fyn.

 I videoen øverst i denne artikel kan du høre den tidligere næstformand i Nye Borgerlige, Svendborg, Allan Fuglsangs mening om bestyrelses kollektive farvel til partiet.

Et hårdt slag for det ambitiøse nye parti, der i flere meningsmålinger ser ud til at komme i folketinget, men altså nu står helt uden ledelse på Sydfyn. Udover at styre partiets lokalforeninger fra toppen var der også uenighed om elementer i partiets politik fortæller den nu tidligere formand for Svendborgafdelingen.

- Partiets økonomiske politik kræver efter min mening småjusteringer, men socialpolitikken er jo Liberal Alliance gange to, og det kan jeg ikke stå model til, siger Annelise Ømand.

Den opfattelse deles af partiets pressechef Lars Kaaber.

- Hun og partiets bestyrelse i Svendborg har ganske enkelt ikke været enige i vores økonomiske politik, og så har vi ment, at det er bedre at skilles nu, siger Pressechef Lars Kaaber

Fortsat tro på Nye Borgerlige på Sydfyn

Selvom det nye parti nu står helt uden ledelse på Sydfyn, så ser partiets pressechef på ingen måde det som en falliterklæring. Han mener det er langt bedre med den barske udrensning i jagten på pladser i både byråd og folketinget.

- Hele bestyrelsen er åbenbart på linje med Annelise Ømand og det er jo ærgerligt at vi mister dem alle på en gang. Men vi har mange medlemmer på Sydfyn, og vi vil hellere bygge partiet op med medlemmer, der er enig i partiets politik, siger pressechefen.

Ifølge pressemeddelelsen udsendt på vegne af den nu tidligere bestyrelse har Annelise Ømand i december 2016 via et brev til hovedbestyrelsen i partiet forsøgt at få besvaret, hvorfor det lokale selvstyre blev taget væk fra lokalafdelingerne. Ifølge den nu tidligere bestyrelse blev dette brev til hovedbestyrelsen aldrig besvaret.

Udover bestyrelsen i Svendborg har også medlem af kommunalbestyrelsen på Langeland, Stephanie Terndrup, forladt partiet i protest over ledelsens kontrol af lokalafdelingerne.

Oversigt

    Oversigt