Musikken stopper: Legendarisk spillested solgt - bliver nu til sushirestaurant

Ægteparret Grethe og Claus Holmkvist har solgt musik- og spisestedet Arne B i Svendborg.

Siden 1984 har Grethe og Claus Holmkvist langet øl over disken på Arne B i Svendborg, der fungerer som både restaurant og spillested. 

Men snart er det slut.

Ægteparret har solgt stedet, og den nye ejer, som overtager lokalerne 1. juli, vil fremover kun bruge stedet til restaurant. 

Det bekræfter Claus Holmkvist og den nye ejer, Carsten Rasmussen, over for TV 2 Fyn.

- Det er vemodigt, at det ikke længere skal være spillested, men vi har haft det til salg længe. Vi har også bortforpagtet det et par gange, og det er ikke lykkes os at finde nogen, der vil køre det videre i den samme ånd, siger Claus Holmkvist. 

Salget betyder, at musikforeningen Giant Steps skal finde nye lokaler til at afvikle de 21 koncerter, der var planlagt i løbet af efteråret. Også foreningen "Folk for Folk" skal ud at finde nye lokaler, da de også holdt til hos Arne B.

Farvel igen, igen

Det er ikke første gang, Grethe og Claus Holmkvist vinker farvel til pubben på Vestergade 10 i Svendborg. 

I 2014 sagde man ligeledes farvel, da musikerne Mads Wellejus og Peter Hartvig overtog. Men tre år efter var Grethe og Claus Holmkvist tilbage i kølvandet på, at forretningen gik konkurs. 

I 2018 kom stedet også på nye hænder, da Jan Rudbæk Larsen blev forpagter, men den aftale blev opsagt fra 1. juni 2020, og ægteparret måtte igen trække i arbejdstøjet.

Denne gang skulle afskeden altså være permanent. 

- Nu har vi været her i 37 år, og vi er begge rundet de 70 år. Vi har været på arbejdsmarkedet i 55 år, så vi synes, det er rimeligt, at vi får lidt mere fritid nu, siger Claus Holmkvist.

Blandt andet vil ægteparret bruge mere tid på at sejle, fortæller den snart tidligere barejer.

- Det er en æra, der slutter. Vi er glade for, at vi skal på pension, men vi er vemodige over, at vi ikke kan trille herned engang imellem og høre noget musik, siger han. 

Ægteparret overtog ejendommen i 1984, og indtil 1998 drev man det som værtshuset og natklubben Sevilla Barbella. Siden 1998 er stedet gået under navnet Arne B.

Årligt har man huset helt op omkring 200 koncerter, og i 2006 blev stedet kåret til Danmarks bedste spillested af danske jazz-musikere.

Sushirestaurant og ikke mere musik 

Det er erhvervsmanden Carsten Rasmussen, der fra 1. juli overtager ejendommen, og samme dag rykker håndværkerne ind. 

Det gamle spillested skal omdannes til at kunne huse King's Sushi, der indtil nu har haft hjemme i ejendommen ved Svendborg Lystbådehavn, som går under navnet Borgen. 

Samtidig ombygges Borgen til fremover at huse beboelse. 

Den ny ejer regner med, at stedet er færdigrestaureret og kan åbne i midten af august. 

Han medgiver, at det er ærgerligt, at stedet ikke kommer til at spille musik. 

- Jeg kan godt se, at det er ærgerligt, men den tidligere ejer ville gerne sælge, og lokalerne passede godt til det, som mine lejere havde brug for, siger Carsten Rasmussen til TV 2 Fyn. 

Sidste koncert på Arne B finder sted 29. juni, hvor bandet Zenobia spiller.