I det fynske folks tjeneste

Protester udskyder etagebyggeri i Svendborg

Mere end 230 indsigelser mod et planlagt etagebyggeri tæt på skov i Svendborg, har gjort politikerne bløde i knæene. Byggeriet er nu udskudt.

Det var her det planlagte etagebyggeri skulle bygges

Borgere i Svendborg protesterede over etagebyggeriet tæt ved det naturskønne område ved Koktvedhøj, og protesterne har nu båret frugt.

1 af 3

Svendborg Kommune havde ellers planlagt at opføre et moderne byggeri på tre og fire etager på Kogvedslasgtergrunden. Men placeringen på den naturskønne grund fik naboerne op på mærkerne - og kommunen har modtaget 214 protester på en underskiftsindsamling og i alt 230 indsigelser.

- Det er mange indsigelser, og de mener det alvorligt. Det er demokratiets vilkår, og sådan skal det være, siger udvalgsformand Morten Sol Petersen(V) til Fyns Amts Avis.

Byggeriet skulle ellers have været godkendt onsdag på et udvalgsmøde, men nu vil kommunen have yderligere undersøgelser af byggeriet før det eventuelt bliver igangsat.

Blandt naboerne til det planlagt etagebyggeri er der glæde over kommunens beslutning.

- Det er en utrolig dristig og flot beslutning, siger Ejler Lund, der er formand for beboerrepræsentantskabet ved Kogtvedhøj. 

Morten Sol Petersen siger dog, at beslutningen om at bygge på det naturskønne område ikke er droppet, men blot udskudt, så grundlaget kan blive undersøgt nærmere.

De nye 17 meter høje huse skulle have ligge i det markerede område

Vis stort kort