Sigurd mistede sin bil efter vanvidskørsel i byzone - nu har han købt den tilbage på auktion

For to år siden ændrede alt sig for Sigurd Hjort Bruun, da han kørte alt for stærkt i Svendborg. Han mistede blandt andet sin dyrebare bil, som han nu to år senere er genforenet med.

Lørdag købte Sigurd Hjort Bruun en beslaglagt Volkswagen passat fra 2017 for 180.000 kroner på auktion. Men det er ikke første gang, han købte lige præcis dén bil. 

For to år siden ændrede alt sig for ham. 

- Det var ti sekunder, hvor min hjerne slog klik. Jeg holder stille for rødt i et lyskryds, og da lyset så skifter til grønt, så får jeg trykket lidt hårdere på speederen. Og det ender med at have enorme konsekvenser for resten af mit liv, fortæller Sigurd Hjort Bruun.

Han blev stoppet med 111 kilometer i timen i en zone, hvor han kun måtte køre 50 kilometer i timen. Det resulterede i, at Sigurd fik taget både sin bil og sit kørekort og fik 20 dages ubetinget fængsel med fodlænke. 

- Jeg mistede 250.000 kroner og min kæmpe hobby, som er biler. Og fik en følelse af, hvad er meningen med livet egentlig?

Sigurd Hjort Bruun var lige blevet udlært elektriker, og var i gang med at starte sit eget firma. En drøm, der i dét øjeblik gik helt i stå. 

Fik sin afslutning

Lørdag fik Sigurd Hjort Bruun så muligheden for at finde en mening med livet igen ved at købe sin beslaglagte bil tilbage ved Tingkærs Auktioner i det sydlige Odense. Her var hundredevis mødt op for at byde på politiets beslaglagte biler med en startpris på kun 25 kroner. - Det er en bil, jeg har brugt rigtig mange timer i, hygget mig med venner, kørt ture i - så det er meget mere en bare en bil, fastslår han. 

En bil, der nu samlet har kostet ham 430.000 kroner. 

- For mig handler det ikke så meget om pengene. Det handler om, at jeg nu får en afslutning på de to år, jeg har gået med meget psykisk kamp og halvandet år i uvished, inden jeg var i retten. Så det giver mig en indre ro at have bilen tilbage og få en afslutning. 

Sigurd Hjort Bruun skal dog vente et år mere, før han rigtigt kan sætte sig bag rattet igen - men det faktum ændrede ikke på, at det var vigtigt for ham at få bilen tilbage nu.

- Nu er den tilbage hos mig. Jeg synes, det var så underligt, at en bil, jeg havde gået så meget op i og lave så mange ting ved, at jeg skulle se en anden person køre rundt i den, når jeg ikke selv har valgt at skille mig af med den. 

Er det ikke fair, den straf du fik?

- Jeg ved godt, jeg har dummet mig. Og det er fair nok at jeg skal have et gok i nødden. Men jeg synes, den er lidt hård. Jeg mister alt, hvad jeg ejer og skal starte fuldstændig fra scratch.

- Jeg kendte godt til loven og jo jo, jeg har dag godt vidst, at jeg kørte for hurtigt, men jeg må også erkende, at da jeg satte i gang, tænker jeg ikke over, hvad der står på speedometeret, fordi jeg fokuserede på vejen.

Men 111 kilometer i timen, hvor du må køre 50. Det er jo motorvejshastighed. Det er vel noget man bemærker?

- Man bemærker, man kører hurtigt, men bilen har akustikruder og en masse anden kørekomfort, så du tænker ikke over, hvor hurtigt du kører.

Selvom processen har været hård, tager Sigurd Hjort Bruun alligevel noget med sig. Man lærer heldigvis af sine fejl. For ham blev det bare på den hårde måde. 

- Jeg kommer ikke til at dumme mig på den her måde igen, for det er ikke sjovt at skulle undvære et kørekort i tre år, fastslår han. 


Oversigt

    Oversigt