I det fynske folks tjeneste

Dagens Fantastiske Fællesskab: De gør livet sjovere på plejehjemmet

En større flok ældre kvinder er gået til kamp mod ensomheden i Marstal. Mød Onsdagsklubben, som er med i konkurrencen Fantastiske Fællesskaber.

Humøret er altid højt i Onsdagsklubben i Marstal. Foto: Privat

Sådan her beskriver Onsdagsklubben i Marstal sig selv i deres indstilling:

Vi har bestået i 20 år og vi startede med at gå ture med ældre på plejehjemmet, men vi fik hurtig gang i forskellige tiltag som revyer, seniorfestivaller, modeopvisning med mere.

For 20 år siden overtog vi Onsdagsklubben, som fejrede 50 år i 2018. Her mødes ugentligt 45 - 50 ældre damer i alderen fra 60-90 år. Vi har aftenandagt 2 x årligt med spisning for beboere på hjemmet, et nyt tiltag bliver en ugentlig gåtur for alle.

Vi håber, vi afhjælper ensomhed, skaber glæde og latter.

Læs også Dagens Fantastiske Fællesskab: Tåsinges yndlingssport

 

Hvad er formålet med fællesskabet:

At yde bistand til arrangementer for ældre på plejehjemmet "Marstal Ældre center" og kommunens øvrige pensionister. Skabe glæde, og give gode oplevelser.

Hvorfor skal I vinde prisen:

Vores fællesskab gør, at vi skaber en masse glæde blandt vore ældre. Vi har vores gode humøre, trods det, at vi selv er en ældre gruppe i dag (60-86 år).

Hvad skal prisen bruges til, hvis I vinder?

Hvis vi er så heldige at vinde, skal gruppen en tur i teatret med alt betalt, men der skal især bruges penge på god underholdning til de ældre og kørsel til de gangbesværede

FAKTA:

58 fantastiske fynske fællesskaber meldte sig til konkurrencen Fantastiske Fællesskaber. Her på siden præsenterer vi løbende de mange fællesskaber.

 

Den 4. november offentliggør vi de fem fællesskaber, som en jury har valgt at nominere. Samme dag åbner afstemningen, hvor alle fynboer inviteres til at stemme på deres favorit. Vinderen med flest stemmer modtager 100.000 kroner.

 

Fantastiske Fællesskaber er skabt i samarbejde mellem TV 2 Regionerne, Lokale og Anlægsfonden, Tuborgfondet og Made By Us. Læs mere her.