I det fynske folks tjeneste

1160 kandidater klar til valget

I alt 1160 kandidater opstiller til kommunal- eller regionsrådsvalget

Der er nok at vælge i mellem og noget for næsten enhver smag, når fynboerne 17. november skal til stemmeurnerne. Nye partier på stemmesedlen er blandt andre Folkeflokken, Kernepartiet og Dansk Rygeparti.

Opstillingsfristen udløb tirsdag klokken 12, og som sædvanlig var der en del overraskende lister og kandidater i mange kommuner og i Region Syddanmark.

I Odense opstiller udover de traditionelle partier Borgerlisten, Frit Danmark, Folkeflokken, Kernepartiet og Odenselisten.

I Svendborg er der som sædvanlig flere borgerlister. Slagsmålet i Svendborglisten endte med at Sydfyns Borgerliste også opstiller, og derudover er Tværsocialistisk Liste igen at finde på stemmesedlen. En nyhed på stemmesedlen bliver Centrum Listen, som opstiller med en enkelt kandidat.

Centerpartiet, der er et udbryderparti fra Kristendemokraterne, opstiller med Ole Dupont Kofod i Region Syddanmark og i Assens. Der bliver dog kamp om midtervælgerne i Assens, da også Kristendemokraterne opstiller og - som det eneste sted på Fyn - Liberal Alliance.

I Kerteminde har de udover en ny liste også mulighed for at stemme på Retfærdighedspartiet og på Langeland opstiller Kulturlisten for første gang.

I Syddanmark opstiller hele 16 lister. Udover de traditionelle partier kan syddanskerne stemme på Centerpartiet, Borgerligt Centrum, Visionspartiet, Fremskridtspartiet, Folkeflokken, Frit Danmark og Dansk Rygeparti. Jørgen Pless opstiller igen som spidskandidat for Lokallisten Region Syddanmark.

Selvom udbuddet er stort, så er der dog denne gang langt færre kandidater end for fire år siden.  Ved kommunal- og regionsrådsvalget i 2005 opstillede 1451 kandidater.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.