I det fynske folks tjeneste

120.000 gæster vælter Ørbæk Marked

Fredag åbnede det 117. Ørbæk Marked. Hen over weekenden forventes 120.000 gæster at have pruttet om prisen og set på firhjulstrækkere.

00:14

1 af 5

I weekenden er der atter Ørbæk Marked. For 117. gang går gæster på jagt efter en god handel. Omkring 325 kræmmere er klar til at sælge, tivoliet er oppe at køre, og inden søndag aften forventes 120.000 gæster at have været forbi markedet.

En af dem er Peter Svendsen. Han har været en del af kræmmermiljøet hele sit liv, og i denne weekend sælger han sokker på Ørbæk Marked. 

Læs også Ørbæk Marked årgang 117 åbner

I fem måneder turnerer han landets kræmmermarkeder tynde med sin salgsbod, der foruden strømper også rummer krydderier og legetøj.

- Fyn er rigtig dejlig. Vi kommer på alle markeder på Fyn, for fynboerne er altid glade og godt tilpas. Der er aldrig noget negativt, siger Peter Svendsen.

Strømperne langes over disken. 24 par ankelsokker for 100 kroner er alligevel et køb, flere ikke kan gå forbi.

Formand for Ørbæk Marked, Christian Alexandersen, mener dog, at Fyns største folkefest kræver mere end bare kræmmerboder og billige sokker. 

 

- Der er det med, at man kan gå ned og forsøge at prutte om prisen og gøre en god handel, og så er der det, at man kan gå op og høre musik og synge med på sangene, fortæller han. 

Derfor er flere musikere, forlystelser og firhjulstrækkere rullet ind på markedet til skue for de mange besøgende. 

De op mod 120.000 gæster, som over de næste tre dage besøger Ørbæk, er nemlig ikke alle på jagt efter en god handel hos Peter Svendsen.