I det fynske folks tjeneste

16-årige: Derfor vil vi ikke servere alkohol på restauranter

Ungarbejdere på Fiskehuset Bogense får ikke lov af ejeren til at servere alkohol for gæsterne, og det passer dem rigtig fint, for det kan give problemer.

00:23

Video: Sune Jørgensen

Annika Ovesen og Nikolaj Nielsen er 16 år og arbejder i Fiskehuset Bogense, hvor de blandt andet rydder af bordene.

Ifølge den nye restaurationslov må unge helt ned til 15-års-alderen servere øl og spiritus for gæsterne, men det ønsker man ikke på fiskerestauranten i Bogense. 

Læs også 15-årige må servere alkohol, men ikke købe: - Det er absurd

- Det kunne godt være, man kom til at pisse nogle af, hvis jeg nu spurgte om id, fordi jeg ikke kan se, om de er fyldt 18 år eller ej, og de så blev sure. Så ville jeg komme i en dårlig situation, siger Nikolaj Nielsen.

- Vi ved ikke, hvordan vi skal reagere på det, og hvor meget vi må give dem, så det er bedre, de voksne gør det, tilføjer Annika Ovesen.

Ejer: Vi udnytter ikke ny lov

Fiskehuset Bogenses ejer, Torben Agerholm, kan ikke se nogen grund til at udnytte lovgivningen.

- Det har vi ikke udnyttet indtil videre, og det, tror jeg, heller ikke, vi kommer til. Vi har nogle medarbejdere over 18 år, og det er den måde, vi takler det på, siger Torben Agerholm.

- Selv om man har en liberal lovgivning, betyder det ikke, at man behøver at udnytte den. Det har vi taget en beslutning om, forsikrer restaurantejeren.

Jobpatrulje: Dybt uforsvarligt at sætte børn til at servere alkohol

Jobpatruljen, der i disse dage er på besøg i hele landet for at tjekke, om de unge arbejder under korrekte forhold, er kritiske over for den nye restaurationslov.  

- Det er dybt uforsvarligt at sætte børn til at servere alkohol, siger jobpatruljekoordinator Nicolai Larsen, der onsdag aften kommer i studiet på TV 2/FYN for at fortælle mere om kritikken i forhold til den nye lov.

Den nye restaurationslov trådte i kraft 1. juli.

Se hele tv-indslaget herunder: 

01:31 Luk video