I det fynske folks tjeneste

200 kilo ubrugt krudt i Odense

00:57

Uaffyrede raketter og andet nytårskrudt skal afleveres som "farligt affald" på genbrugsstationen

1 af 2

Nytåret er blevet skudt godt igang med krudt og fyrværkeri. Og nu melder hverdagen sig, hvor der skal ryddes op. Ubrugt krudt kan afleveres på genbrugsstationen.

Et af de steder hvor man mærker at der er mange efterladenskaber efter jul og nytår, er på gensbrugspladsen. Ud over masser af pap og gavepapir, bliver der afleveret både brugt og endnu ikke affyret fyrværkeri.

200 kilo krudt er, hvad odenseanerne indleverer hvert eneste år til genbrugspladserne. Det ubrugte skal afleveres som "farligt affald" på genbrugsstationen på Snapindvej. Krudtet bliver afleveret videre til et eksternt firma, som destruerer det hele under sikre forhold.

Det allerede affyrede nytårskrudt, som for eksempel er blev fejet op fra fortovet, skal bare afleveres som "småt brandbart".

Størstedelen af de 200 kilo bliver afleveret i løbet af årets første tre uger.

Brugt fyrværkeri kan bare ryge i containeren med "småt brændbart"

Hvis man af den ene eller anden årsag er kommet i besiddelse af ulovligt fyrværkeri, modtagerne genbrugsstaionerne ikke fyrværkeriet. Det skal i stedet afleveres til politiet.

- Vores medarbejdere er uddannede til at kunne kende forskel på det lovlige og det ulovlige, så vi er sikre på, at det ikke er os, der tager imod det ulovlige, siger Claus Hammerich, der er kommunikationschef ved Odense Renovation.

Ved du noget? Så send os et tip