I det fynske folks tjeneste

2500 polititimer brugt på Bjørnskov

Politiet i Nyborg har efterhånden brugt 2500 timer på at lede efter den undslupne Per Bjørnskov Madsen samt beskytte hans eks-kæreste og søn. Det går ud over andre politi-opgaver.

01:47

Fyns Politi har brugt hvad der svarer til en betjent i halvandet år på Per Bjørnskov Madsen-sagen.

1 af 2

De mange arbejdstimer svarer til en politimands arbejde i halvandet år. De ressourcer kommer nu til at mangle på andre områder, vurderer Niels Chr. Larsen, der er leder af lokalpolitiet i Nyborg.

- Denne opgave har vi prioriteret meget højt, og så er der andre ting, der må vente. Borgerne har kunnet mærke det ved, at vi ikke har været så meget ude at kigge efter færdelsforseelser, og deres indbrudssager har været lidt længere undervejs, siger han til TV 2/FYN.

Per Bjørnskov Madsen stak af psykiatrisk afdeling i Middelfart 6. juni, og siden har politiet i Nyborg ledt efter ham. Bjørnskov vurderes at være farlig for sin eks-kæreste og søn, og derfor har politiet også måtte beskytte de to på hver deres adresse.

- Det havde jo været lettere, hvis de havde kunnet holde på ham i Middelfart, så havde vi kunnet bruge vores ressourcer på noget andet, siger Niels Chr. Larsen.

Oven i de 2500 timer kommer de timer, som politiets jurister har brugt. Også Østjyllands Politi har den seneste uge måtte lægge mange timer i sagen.