500 mænd skyder med skarpt i Odense

500 feststemte mænd klædt i kjole og hvidt og med skarpladte geværer ved deres side. Umiddelbart en noget speciel kombination. Men mændene fejrer i dag Odense Kongelig Privilegerede Skyttelaugs 300 års jubilæum.

-

500 feststemte mænd med hang til øl klædt i kjole og hvidt og med skarpladte geværer ved deres side. Umiddelbart en noget speciel kombination. Men mændene fejrer i dag Odense Kongelig Privilegerede Skyttelaugs 300 års jubilæum, der har eksisteret siden første skud lød den 24. august 1704 på Heden uden for Vesterport.


Skydekonkurrence i Ansgars Anlæg

Siden klokken 5.30 i morges har 500 mænd fra Odense Skyttelaug været i gang med både de officielle og de mindre officielle begivenheder. Øl og skydning er to ingredienser, der hører med til den traditionelle fest. Men damer er der ingen af.

- Det er nogen af de traditioner, vi forsøger at bringe videre. Men det er da klart, at hvis Hendes Majestæt Dronningen kommer, så er hun da meget velkommen. Og jeg tror ikke, at hun har noget imod, at vi tager et lille glas eller to, fortæller 2. ældste oldermand i Skyttelauget, Frank Uhrenholt.

I eftermiddag kommer Prins Henrik forbi og affyrer fire skud.

Oversigt

    Oversigt