I det fynske folks tjeneste

Ægte kung fu stjerner varmer op til Hero

Ægte kung fu filmstjerner varmer lørdag aften op til gratis udendørs forevisning af filmen "Hero".

En trup på 30 shaolin-munke er for tiden gæster i Odense.

I forbindelse med Kina i Odense vil de give en række smagsprøver på deres fantastiske kunst forskellige steder i byen frem til november.

Første gang bliver til Odense filmfestivals open air visning af den berømte kinesiske film "Hero" lørdag 28. august.

Blandt de 30 munke, som gæster byen, har 8 af dem netop afsluttet optagelserne til filminstruktøren Zhang Yimous nye kinesiske storfilm.

Varmer på til film

Zhang Yimoushar tildigere instrueret "Hero" og "House of Flying Daggers".

De 30 munke er castet blandt de 300 bedste shaolinmunke i Kina, og det er derfor verdens bedste inden for deres kunstart, som gæster Odense.

Når mørket falder på kl. 21.00, varmer 3 af munkene op med smagsprøver af deres kunst på Amfiscenen ved Brandts Klædefabrik.

Derefter blænder OFF op for film på det store lærred.

Fakta om det legendariske Shaolin tempel

Shaolin Kung Fu er betegnelsen for en fysisk udtryksform, der tager sit udspring ved Shaolin-templet for foden af Shaoshi-bjerget i Kinas Henan-provins.

Templet har gennem tiden været udsat for adskillige angreb, plyndringer og nedbrændinger, men det står der endnu, selvsikkert hvilende mellem bjerge og skov.

De første munke i Shaolin-templet var optaget af fysisk balance og styrke.

De betragtede fysisk træning som et kropsligt udtryk for den indre, åndelige ligevægt, og dyrkede den så intenst, at de hurtigt fik betegnelsen kriger-munke.