Ansætter 50 mand: Fynsk robotvirksomhed i voldsom vækst

På bare ét år er det lykkedes den fynske robotvirksomhed Mobile Industrial Robots at tredoble sin omsætning. Dermed er virksomheden Danmarks hurtigst voksende robotproducent.

Da ledelsen i den fynske robotvirksomhed Mobile Industrial Robots for nøjagtigt et år siden skulle lægge budgettet for 2017, sigtede de tårnhøjt.

quote Vi er nu den producent, der har suverænt flest robotter kørende rundt om i verden.

Thomas Visti, administrerende direktør, MiR

Målet var en tredobling af omsætningen. Ambitionen blev kommunikeret ud til både medarbejdere og offentlighed.

I dag kan MiR så sætte flueben ved det mål med de nyeste ordrer, der er tikket ind her i december.

- Vores vækst her i 2017 skyldes primært ordrer fra multinationale virksomheder, der vender tilbage med bestillinger på større flåder af mobile robotter, efter de har afprøvet og analyseret mulighederne med MiR100 og MiR200 i deres produktion, lyder det i en pressemeddelelse fra MiR's administrerende direktør, Thomas Visti.  

Og han fortsætter:

- Vi er nu den producent, der har suverænt flest robotter kørende rundt om i verden.

Generel vækst hos robotproducenter

Det forspring bekræftes af den amerikanske robotindustri-analytiker, Frank Tobe fra Nasdaq-indekset ROBO Global LLC.

- MiRs hastige vækst sker parallelt med en anden tendens: At virksomheder i stigende grad bruger mobile enheder til at automatisere transport af materialer fra a til b frem for at bruge manuel arbejdskraft til det. Det er ikke kun MiR, der oplever betydelig vækst. Salget hos andre producenter af mobile robotter ligger også over forventningerne.

Men når det i særdeleshed går godt for MiR, så skyldes det administrerende direktør, Thomas Vistis, netværk i branchen, vurderer Frank Tobe:

- MiRs vækst drives også af CEO Thomas Vistis brug af det velafprøvede, konsoliderede netværk af forhandlere og systemintegratorer, som han opbyggede i årene hos Universal Robots (Visti var salgsdirektør hos Universal Robots, red).

Ifølge Frank Tobe var Thomas Vistis netværk med til at kickstarte MiRs globale salg, fordi forhandlerne med ham i front allerede fra start havde stor tillid til MiRs produkter.

MiRs kundeliste tæller blandt andre multinationale virksomheder som Honeywell, Kamstrup, Airbus,
Unilever, Adidas, Flex og mange andre.

25 procent af MiRs leverancer gik i 2017 til industrien i USA, mens det tyske marked aftager 20 procent og Kina 15 procent. 

Ansætter 50 mand næste år

MiRs succes kræver nu både mere arbejdskraft og mere plads.

I 2017 har MiR mere end fordoblet antallet af ansatte fra 27 til 60, og i 2018 vil staben yderligere styrkes med 50 medarbejdere. 

Samtidig fordobler robotproducenten arealet af sit hovedkontor i Odense, ligesom et stort test- og produkttræningscenter, også i Odense, er taget i anvendelse i 2017.

Men investeringerne begrænser sig ikke kun til Danmark.

Alene i Kina investerer MiR massivt i at være gearet til at håndtere den kraftige efterspørgsel fra både industri og sundhedssektor.

I 2018 ansætter MiR fem nye medarbejdere i sin afdeling i Shanghai, der blev etableret i starten af 2017.

Cirka hver tredje af de godt 300.000 industrirobotter, der blev installeret globalt i 2016, blev leveret til Kina, ifølge statistik fra International Federation of Robotics.

- Med deres Made in China 2025-plan arbejder hele Kina meget intenst med at automatisere produktion og processer. Vi mærker et kæmpe potentiale på det her marked, og vi oplever også, at vores multinationale kunder efterspørger vores robotter i Kina, fortæller Thomas Visti.

Også den kinesiske hospitalssektor er sulten på dansk logistik-automation.

- Jeg er netop kommet tilbage fra Shanghai, hvor vi lukkede en ordre på 50 robotter med vores kinesiske distributør Bionlink, som leverer udstyr til hospitaler, siger Thomas Visti i pressemeddelelsen.

MiR etablerede i løbet af 2017 afdelinger i Shanghai, Barcelona, Singapore og Dortmund og har i øjeblikket 120 distributører fordelt på 40 lande.

I starten af 2018 åbner MiR desuden kontor i San Diego USA, hvor de allerede har kontor i New York. 

Oversigt

    Oversigt