Arbejdsnedlæggelser forstyrrer togdrift på Fyn

Arbejdsnedlæggelser driller togtrafik på Fyn. Lokomotivførere er dog tilbage i arbejde.

Arbejdsnedlæggelser blandt lokomotivførere i hele landet betyder, at togdriften på både Sjælland, Fyn og i Jylland er ramt.

Lokomotivførere i Jylland og på Fyn nedlagde arbejdet onsdag eftermiddag, og det vil ramme togtrafikken. Også selv om arbejdsnedlæggelserne er ved at være opløst, oplyser DSB kort før klokken 15.

- Der vil være enkelte aflysninger og forsinkelser i Jylland og på Fyn på grund af flere arbejdsnedlæggelser, lyder det fra DSB's pressevagt.

En overenskomststridig arbejdsnedlæggelse blandt lokomotivførere tidligere på dagen fik togdriften til at halte på Sjælland. Færre tog kørte på skinnerne, mens andre tog blev forsinket.

Over middag genoptog de sjællandske lokomotivførere arbejdet igen.

Arbejdsnedlæggelsen ramte IC- og ICLyn-tog mellem København og Jylland, Kystbanen, der i en periode slet ikke kørte, og regionaltog på Sjælland.

Undersøger baggrunden

- Vi undersøger i øjeblikket baggrunden for arbejdsnedlæggelsen og opfordrer vores medlemmer til at normalisere arbejdet straks, skrev Henrik Horup, formand Dansk Jernbaneforbund, i en kommentar tidligere på dagen.

Onsdag i sidste uge var der også en arbejdsnedlæggelse blandt lokomotivførerne. Der var det København, hvor færre tog drev gæk med morgentrafikken.

DSB og fagforeningen Dansk Jernbaneforbund har de seneste uger forhandlet om en ny arbejdstidsaftale.

Der er blandt andet uenighed om, hvor meget indflydelse de ansatte skal have på planlægningen af arbejdet.

Ifølge Dansk Jernbaneforbund er parterne langt fra hinanden.

Baggrunden for striden er, at DSB har meldt sig ind i den private arbejdsgiverorganisation Dansk Industri og derfor har opsagt de statslige overenskomster.

De ansatte hos DSB skal derfor over på private overenskomster. I den forbindelse har DSB opsagt en lang række lokalaftaler med de ansatte.

Oversigt

    Oversigt