Assens-rederi undersøger grundstødning

Besætningen ombord på det grundstødte skib South Michelle bliver i løbet af søndagen afhørt af South Maritime, rederiet med base i Assens. Ejerne vil have klarlagt, hvad der er sket op til grundstødningen, og hvorfor kaptajnen drak sig beruset efter hændelsen.

- Vi er ved at interviewe besætningen for at finde ud af, hvorfor grundstødningen er sket. Og vi vil også vide, hvornår kaptajnen har indtaget alkohol, siger rederiet i en udtalelse til TV 2/FYN.

Skibet grundstødte ud for Assens Havn fredag aften, og da politiet og Søværnets Operative Kommando ville tale med kaptajnen lørdag viste det sig, at han var fuld.

- Vi tog en blodprøve, som viste, at kaptajnen havde en promille på over de tilladte 0,5, siger Finn Nielsen, der er vicepolitikommissær til TV 2/FYN.

Shippingfirmaet Fage-Pedersen Shipping i Assens, der er ejer af rederiet siger i sin udtalelse:

- Da skibet gik på grund, var der ingen tegn på at kaptajnen var alkoholpåvirket. Det har vi fået bekræftet af både SOK og vores forsikringsselskab.

Hvilken konsekvens det får for kaptajnen at han har drukket, mens han har ansvaret for sit skib, vil rederiet endnu ikke udtale sig om. 

Oversigt

    Oversigt