Asylcenter i Nyborg er tættere på

Asylcenteret på Strandvænget i Nyborg er nu et skridt nærmere på at blive til virkelighed. Udlændinge- og Integrationsministeriet har her til aften bedt Nyborg Kommune om en udtalelse i forbindelse med, at ministeren skal beslutte, om Nyborg skal have et asylcenter

Om der skal flytte 500 flygtninge ind i Nyborg, er i dag kommet tættere på en afgørelse. Udlændinge- og Integrationsministeriet har her til aften bedt Nyborg Kommune om en udtalelse i forbindelse med, at ministeren skal beslutte, om Strandvænget i Nyborg i fremtiden skal huse 500 flygtninge.

Vi fortalte i går at beslutningen om et kommende asylcenter på Strandvænget ikke tages af Nyborg Kommune, da lokalplanen spænder ben for centret. Men ifølge en ny nødretslov, kan lokalplanen fremover tilsidesættes for at finde plads til flygtninge. Borgmester Kenneth Muhs siger i dag til TV 2/FYN, at Nyborg Kommune nu indkalder til borgermøde på mandag, hvor udlændingestyrelsen også vil være til stede.

Svaret fra Nyborg Kommune skal afleveres tirsdag. Derfor er mandag aften sidste og eneste mulighed for borgerne i Nyborg, hvis de skal høres.

Nyborgs borgmester kenneth Muhs siger idag til TV 2/FYN, at han er glad for, at borgerne nu når at blive hørt inden ministeren evt. beslutter at tilsidesætte lokalplanen.

Hvis ministeren beslutter at tilsidesætte lokalplanen, vil det være første gang, at hun gør brug af lovændringen. 

Vores reporter Preben Dahl talte med Kenneth Muhs om mulighederne for et asylcenter i Nyborg.