I det fynske folks tjeneste

Beboer video-filmede brandstifter

En brandstifter i Odense kom til at stikke ild på sig selv, da han tirsdag aften ville brandbombe pizzeria. En beboer overraskede ham og optog episoden på sin mobiltelefon.

00:22

En brandstifter i Odense kom til at stikke ild på sig selv, da han tirsdag aften ville brandbombe pizzeria. En beboer overraskede ham og optog episoden på sin mobiltelefon.

1 af 2

Henrik Rud bor i Nørregade, hvor brand-angrebet fandt sted. Han overraskede gerningsmanden omkring kl.okken 21.

- Først troede jeg, at han var i gang med et indbrud, men da jeg kom lidt længere ned ad gaden og så mig tilbage, stod han og rodede med noget. Pludselig tabte han den ene brandbombe og der gik ild i ham. Han løb rundt som en gal og prøvede at slukke ilden i sit og sit tøj, fortæller Henrik Rud til nyhederne.tv2.dk.

Henrik Rud besluttede sig for at filme episoden, så han havde noget bevismateriale til politiet.

Angreb mod Jasmine Pizza og Grill

Brandstifteren kom tirsdag aften galt af sted, da han gik til angreb mod Jasmine Pizza og Grill i Nørregade 37 i det indre Odense.

- En anmelder ser en person stå med to molotovcocktail ved pizzeriaet, og den ene af dem går det galt med. Der går ild i ham, fortalte vagtchef ved Fyns Politi Jesper Fält til Ritzau tirsdag aften.

Den anden molotovcokctail blev kastet gennem den i forvejen knuste rude på pizzeriaet, og der gik ild i noget inventar.

Brandstifter smed sig på jorden

Brandstifteren selv fik travlt med at smide sig på jorden, rulle rundt og flå tøjet af for at blive fri for de smertende flammer. Alligevel lykkedes det for ham at slippe væk, inden politiet nåede frem til stedet.

- Han må have nogen skader efter den omgang, siger Jesper Fält.

Pizzeriaet ligger stueetagen i en beboelsesejendom. Ifølge vagtchefen har branden dog ikke været så voldsom, at der har været fare for beboerne i opgangen.

Anden pizzeria-brand på få dage

Efterforskerne ved Fyns Politi er i øjeblikket i træning, når det kommer til efterforskning af pizzeria-brande.

Mandag morgen blev Pizza Ciao på Skibhusvej i Odense raseret af en eksplosion, og i første omgang blev sagen efterforsket som en forbrydelse.

Siden viste det sig dog, at der var tale om en ulykke, hvor noget udsivende gas var blevet antændt. Gassen blev formentlig antændt af en gnist fra et elektrisk apparat i pizzeriaet.

Se mere på TV2/FYN klokken 19.30.

Jasmine Pizza og Grill i Nørregade 37

Vis Brandstifter tænder ild i sig selv på et større kort