Tidslinje: Derfor har det taget så lang tid at sikre Nyborg Slot

Siden planerne om renoveringen af Nyborg Slot første gang blev præsenteret i 2013 har bumpene på vejen været mange og store. Her i artiklen kan du følge forløbet fra start til i dag.

Nyborg slot ser endelig ud til at kunne blive færdigt. Efter mere end ti års tovtrækkeri og økonomiske og politiske kampe er pengene nu fundet. 

Slottet har været lukket for offentligheden i 7 år. Nu bliver arbejdet med at genopføre et af landets mest fremtrædende bygningsværker endelig gjort færdig. 

Staten, fondene og Nyborg Kommune er blevet enige om at afsætte ekstra midler til projektet med restaurering og udbygning af slottet, så arbejdet kan færdiggøres. 

328 millioner kroner bliver nu tilført, så den samlede pris lander på 472 millioner kroner. Det er arkitektvirksomheden H+, der skal stå for byggeriet. 

Projektet har været i gang siden 2014, men byggeriet har stået stille siden 2020 efter en afgørelse i Miljø- og Fødevareklagenævnet.

Planen er, at der i løbet af de kommende år skal bygges en ny museumsfløj, en ringmur, og det eksisterende vagttårn skal forhøjes.

Byggeprojektet forventes at være afsluttet i 2028 inden for en samlet ramme på 327,6 millioner kroner

Men hvordan er projektet blevet forsinket med mere end fem år? 

Oversigt

    Oversigt