I det fynske folks tjeneste

Bedstemor til skadet pige på dyrskuet: - Det kunne have gået meget værre

Arrangørerne af Det Fynske Dyrskue i Odense har ændret på sikkerheden omkring udstillingsområdet. Uheld fredag har ikke haft indflydelse på besøgstallet.

02:06

78-årige Tove Rasmussen har været med til dyrskuet i Odense i 40 år. Og vil aldrig glemme dette års skue. Desværre ikke for det gode, men fordi en panisk, løs kvie fredag løb ind i fire børn og to voksne.

Blandet børnene var hendes barnebarn, som lørdag blev opereret for brud på skinnebenet og på anklen.

- Det er nu sat på plads med noget metal. Hun er kommet hjem, men hun må ikke støtte på foden, så hun skal sidde i kørestol og gå med krykker, fortæller en tydeligt berørt Tove Rasmussen til TV 2/FYN. Hun tilføjer, at det bliver vanskeligt for barnebarnet, for hun skal køre i kørestol og gå med krykker.

Hun vidste det kunne ske

Tove Rasmussen er selv dyreavler, så barnebarnet er vokset op med dyr omkring sig og ved, at dyr pludselig kan opføre anderledes end de plejer.

- Så hun ved, at det kan ske, siger Tove Rasmussen.

- Men det var ikke hendes skyld. Hun sad på en bænk ved et bord, da kvien kom løbende ind i bordet. Hun er uden skyld, men det er trist, at det gik sådan.

Tove Rasmussen og familien har udstillet mange gange på skuet, men der har aldrig været alvorlige hændelser med deres dyr:

- Der har ikke sket noget alvorligt i vores familie, når vi har udstillet her. Kun småting - det her er det værste. Det kunne have gået meget værre. Så godt, at der ikke skete mere.

Seks kom til skade

Udover Tove Rasmussens barnebarn, kom en baby og to andre piger til skade. Den otte måneder gamle baby blev trådt i hovedet af kvien og var kortvarigt bevidstløs. Fyns Politi kunne lørdag oplyse, at den lille pige ingen alvorlige mén får efter mødet med kvien.

Læs også Øjenvidne: - Jeg ser en ung dame, der bliver løbet ned bagfra

Desuden blev en to-årig pige ramt. Ifølge de første meldinger fik hun et mindre hul i den ene lunge, men hun er blevet skannet og der formentlig ikke som frygtet hul i lungen. Pigen er blevet syet for en flænge i den ene arm.

En 50-årig kvinde blev væltet omkuld og slog ryggen, mens en 58-årig mand, der også blev ramt af kvien, klagede over smerter i brystet.

Sikkerhed ændret

Torben Povlsen fra arrangørerne Centrovice oplyser til TV 2/FYN, at man har foretaget en ændring i forhold, når udstillerne trækker dyr fra stalden til udstillingsringen. Istedet for at trække dyrene af samme vej som publikum går, trækkes dyrene nu ad en anden rute, så dyrene kun kortvarigt skal krydse vejen.

Desuden er udstillerne blevet bedt om, at være ekstra opmærksom på, hvordan gæsterne omgås dyrene.

Besøgstal som tidligere

Fredagens uheld har ikke haft indvirken på interessen for dette års skue. Således oplyser arrangørerne, at der i løbet af lørdag var 21.400 gæster og fredag passerede 19.000 gæster indgangen. Det er besøgstal på niveau med de seneste år.

Læs også Efter uheld på dyrskue: - Vi kigger på sikkerheden