I det fynske folks tjeneste

Ben til Boye

Odenses borgmester kan føje endnu en titel på visitkortet. Han er blevet medlem af bestyrelsen i en af landets rigeste fonde: Real Daniafonden.

-

Odenses borgmester kan føje endnu en titel på visitkortet.  Han er blevet medlem af bestyrelsen i en af landets rigeste fonde: Real Daniafonden.

I følge Fyens Stiftstidende lørdag mødes bestyrelsen seks gange årligt, men så får Odense-borgmesteren også 125.000 kroner for sin ulejlighed. Dermed er hans samlede indtægter nu oppe over 1,3 millioner kroner.

Ved flere lejligheder har der været  debat om borgmesterens mange bestyrelsesposter, som sammen med pladser i en række nævn og udvalg, har rundet de 60.

Fonden Real Dania støtter almennyttige og almenvelgørende formål i Danmark inden for det byggede miljø. Men borgmesteren vil dog ikke blive taget med på råd, hvis det drejer sig om investeringer i Odense.

- Hvis vi skal drøfte sager om Odense er Anker Boye inhabil og må gå uden for døren. Vi har strenge habilitetsregler, siger fondens direktør Flemming Borreskov til avisen.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.