I det fynske folks tjeneste

Bilister til minister: Tillad broløb

Ved en tankstation i Nyborg forstår bilisterne ikke beslutningen om, at det ikke længere skal være muligt at arrangere broløb.

01:04

Kun en enkelt bilist, TV 2/FYN talte med på tankstationen i Nyborg, er enig i transportministerens beslutning om at forbyde broløb. Video: Reza Sahraei

På den sidste tankstation inden Storebæltsbroen i Nyborg er bilisterne uenige i transportminister Ole Birk Olesens (LA) forbud mod broløb.

- Jeg synes, det er ærgerligt, at man ikke har en enkelt dag om året eller to til, at gående og cyklende kan komme over broen. Det er da trist. Jeg synes, det er noget pjat, siger Erik Klausen fra Aabenraa. 

Læs også Erik Christensen: Forbud mod broløb er en gave til DF

Ministerens beslutning betyder, at deltagerne i Lillebælt Halvmarathon og Broløbet over Storebæltsbroen for sidste gang den 9. september i år krydser de fynske broer.

Havde bilisten John Jensen været transportminister, var broløene ikke blevet afskaffet.

- Næh. Det er noget, de har gjort hvert eneste år. Så det burde de da have lov til, mener han. 

Heller ikke Camilla Jagd er enig i Ole Birk Olesens beslutning:

- Det, synes jeg da, er lidt dumt. Man kan vel godt få planlagt, at tingene kan lade sig gøre, så alt kan fungere sammen, tænker jeg.

Vejdirektoratets anbefalinger

Transportministerens beslutning er truffet efter anbefaling fra Vejdirektoratet.

Det advarer mod løb på motorveje og henviser til Lillebælt Halvmarathon 6. maj, hvor der opstod timelange forsinkelser over Lillebæltsbroen. 

Læs også Forening: Minister lukker for motionsløb over Storebælt

- Der er tale om meget vigtige trafikale knudepunkter på vejnettet. Vi kan se fra broløbet på Lillebælt, at man laver nogle restriktioner på trafikken, som sætter trafikafviklingen under pres, siger Vejdirektoratets talsperson, Charlotte Vithen.

- Det kan godt være, at det efter planerne ser ud, som om trafikken kan afvikles. Men der skal meget lidt til, før trafikken bryder sammen. Det kan være et uheld eller en anden hændelse, som sætter trafikken under pres. Så bryder trafikken fuldstændig sammen.

Medlem af Folketinget, Erik Christensen (S), siger dog til TV 2/FYN, at han mener, at forbuddet lugter af en forsoningsgave fra regeringspartiet Liberal Alliance til Dansk Folkeparti.

- Alle ved, at forholdet mellem Liberal Alliance og Dansk Folkeparti er noget anstrengt. Alle ved også, at Dansk Folkepartis transportordfører, Kim Christiansen, hader broløbet, siger Erik Christensen og fortsætter:

- Det minder om, at det er et spørgsmål om at gyde olie på vandene mellem de to partier. Det synes jeg, at man skal finde en anden anledning til end at forbyde broløbet. 

Det lykkedes kun at finde én bilist på tankstationen i Nyborg, der er enig i transportministerens beslutning. 

- Jeg synes, der er så mange andre gode steder, der er bedre egnet til at dyrke motion på, siger Johnny Gregersen.