I det fynske folks tjeneste

Byrådsmedlemmer til foto-homo-event

En lang række medlemmer af Odense Byråd stillede sig onsdag eftermiddag op på Flakhaven med et regnbueflag i hånden.

Anker Boye og hans byrådskolleger støtte de homoseksuelles rettigheder i Baltikum

Foto-eventen skal presse borgmesteren i Vilnius i Lithauen til at tillade Baltic Pride - en parade for homo-, bi- og transseksuelle.

Med borgmester Anker Boye som den første stiller i over 11 byrådsmedlemmer sig op på Flakhaven for at støtte homoseksuelles rettigheder i de baltiske lande.

Aktionen er en visuel underskriftsindsamling organiseret af Amnesty International og Lambda, der skal få borgmesteren i den lithauiske by Vilnius til at tillade den årlige parade for homo, bi- og transseksuelles rettigheder. Myndighederne gør hvad de kan for at forsøge at forbyde Baltic Pride.

- Det vil være en direkte overtrædelse af menneskerettighederne, hvis bystyret i Vilnius forhindrer gennemførelsen af Baltic Pride eller nægter den nødvendige politibeskyttelse. Derfor sender det et klart signal til de lokale myndigheder i Litauen, at byrådsmedlemmer i andre europæiske lande støtter op om homo, bi- og transseksuelles rettigheder, siger Kasper Jon Larsen, Centerleder for Amnesty International i Odense.