I det fynske folks tjeneste

Byrådsmedlemmer til foto-homo-event

Anker Boye og hans byrådskolleger støtte de homoseksuelles rettigheder i Baltikum

En lang række medlemmer af Odense Byråd stillede sig onsdag eftermiddag op på Flakhaven med et regnbueflag i hånden.

Foto-eventen skal presse borgmesteren i Vilnius i Lithauen til at tillade Baltic Pride - en parade for homo-, bi- og transseksuelle.

Med borgmester Anker Boye som den første stiller i over 11 byrådsmedlemmer sig op på Flakhaven for at støtte homoseksuelles rettigheder i de baltiske lande.

Aktionen er en visuel underskriftsindsamling organiseret af Amnesty International og Lambda, der skal få borgmesteren i den lithauiske by Vilnius til at tillade den årlige parade for homo, bi- og transseksuelles rettigheder. Myndighederne gør hvad de kan for at forsøge at forbyde Baltic Pride.

- Det vil være en direkte overtrædelse af menneskerettighederne, hvis bystyret i Vilnius forhindrer gennemførelsen af Baltic Pride eller nægter den nødvendige politibeskyttelse. Derfor sender det et klart signal til de lokale myndigheder i Litauen, at byrådsmedlemmer i andre europæiske lande støtter op om homo, bi- og transseksuelles rettigheder, siger Kasper Jon Larsen, Centerleder for Amnesty International i Odense.

Ved du noget? Så send os et tip

Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig
Ny forbedret app til dig

Tryk på del og herefter "Føj til hjemmeskærm" for at oprette en genvej.

Åben browser menuen og vælg "Føj til startskærm" for at oprette en genvej.